Șofer român de camion prins cu două carduri tahograf pentru a conduce peste program Recomandat

Șofer român de camion prins cu două carduri tahograf pentru a conduce peste program

Două carduri aparținând unui șofer din România urmau să ascundă încălcarea timpilor de lucru și de odihnă. Bărbatul a folosit cardul suplimentar când a depășit programul de lucru permis de lege.

Camionul românesc a fost oprit pentru inspecție pe autostrada A4 din Gliwice. Echipajul era format din doi cetăţeni români. O analiză preliminară a activității șoferilor a evidențiat nereguli. Cu câteva ore mai devreme, vehiculul a parcurs câțiva kilometri în timpul presupusei odihne a șoferilor. 

La o analiză amănununțită, s-a dovedit că unul dintre șoferi a raportat pierderea cardului de tahograf în toamna trecută și a obținut un card nou. Având două carduri valabile valabile, le folosea alternativ. Atunci când programul de lucru expira, folosea cardul obținut suplimentar.

Șofer a predat cardul suplimentar după ce  afost somat de poliție. Inspectorii au analizat cu atenție timpul de lucru al ambilor șoferi. Au fost constatate câteva zeci de încălcări ale timpului zilnic de odihnă și de condus.

Poliția a decis reținerea permisului de conducere și amendă în valoare de 10 mii și 8 mii de zloți. Împotriva întreprinzătorului au fost inițiate proceduri administrative cu amendă de 12.000 PLN zloți. 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.