Șofer român de camion, 3 ani de închisoare pentru că „nu știa că duce iarbă” Recomandat

Șofer român de camion, 3 ani de închisoare pentru că „nu știa că duce iarbă”

Un șofer de TIR român a fost condamnat la trei ani de închisoare și la plata unei amenzi de 50.000 de euro, după ce polițiștii au găsit canabis peste 250 de kg de canabis în camionul său cu care transporta pepeni.

Românul era însoțit de un șofer peruan pe autostrada A10, când a fost oprit de poliție, în luna septembrie. Șoferul român și cel peruan au fost prinși după ce angajatorul lor a alertat poliția, spunând că TIR-ul lor părea suspect, relatează La Nouvelle Republique.

Ofițerii au detectat un miros suspect și au cercetat remorca TIR-ului, în care au descoperit că, printre cele 40 de cutii cu pepeni se mai afla o ladă de lemn.

Polițiștii au găsit 11 genți, pline cu pungi cu canabis - după cum a reieșit în urma testului efectuat la fața locului. În total s-au găsit 252 de kg de canabis în camion, care ar avea o valoare de piață de 2,5 milioane de euro.

Cei doi șoferi au fost plasați în arest preventiv, iar luni, pe 16 octombrie, după cinci săptămâni de când au fost prinși, au fost judecați și condamnați.

„Nu știam că este iarbă. Nu am făcut încărcarea și nici nu am participat”, s-au apărat cei doi.
Instanța i-a condamnat pe amândoi la câte trei ani de închisoare cu executare și la plata unei amenzi de 50.000 de euro.


AIC DEALER OTOKAR


VERSUS S03E01
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.