Șofer de camion român a murit în Belgia după ce a explodat garajul în care locuia Recomandat

Șofer de camion român a murit în Belgia după ce a explodat garajul în care locuia

O explozie puternică într-un bloc de locuințe dintr-un oraș belgian a dus la moartea unui camionagiu român care locuia la parterul clădirii, într-un garaj închiriat. Proprietarii imobilului sunt judecați și riscă o pedeapsă de 18 luni de închisoare, fiind acuzați de neglijență, scrie cotidianul belgian Het Laatste Nieuws.


Explozia de duminică dimineață, 12 martie 2023, i-a trezit din somn pe locuitorii din Ekeren. Ușa de garaj a unuia dintre blocuri a fost smulsă și a zburat în stradă. Apartamentele de la etajele 1 și 2 au suferit și ele pagube mari, ferestrele și ușile fiind sparte. Locuitorii acelor apartamente, inclusiv o mamă și copilul ei, au fost răniți ușor de cioburi. Românul Vasilică Grumăzescu, în vârstă de 44 de ani, care locuia în garaj, a suferit arsuri grave și a fost transportat în stare critică la spital. A murit două săptămâni mai târziu.

Parchetul i-a chemat luni pe proprietari, doi frați, în fața instanței penale. Sunt acuzați că au fost neglijenți atunci când au înlocuit alimentarea cu gaz a cazanului de încălzire cu una cu electricitate. Cei doi frați, Mohamed și Ahmed H., trecuseră la energie electrică după ce au instalat panouri solare pe clădirea lor cu două etaje. Locatarii au fost sfătuiți să nu mai folosească alimentarea cu gaz, deoarece conductele au fost închise și firma de distribuție de gaz a fost instruită să oprească alimentarea generală. Procurorii cred că Vasilică Grumăzescu, care lucra la firma de transport a celor doi frați, nu a înțeles că s-a trecut la alimentarea cu electricitate, bărbatul nevorbind limba olandeză.

Comunicarea cu acesta se realiza, în general, în limbajul semnelor, a precizat Procuratura. În plus, bărbatul avea o problemă gravă cu băutura, care provocase în trecut situații periculoase. Vecinii de la etaj s-au plâns anterior de un miros de gaz în clădire. (libertatea.ro)


CARAVANA SCANIA 2024


VERSUS SO3E05

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.