ȘOC. Dorinel Umbrărescu nu poate fi acuzat de morții de pe A7 Recomandat

ȘOC. Dorinel Umbrărescu nu poate fi acuzat de morții de pe A7

Dorinel Umbrărescu, patronul Spedition UMB, singurul care a rămas în libertate dintre cei supranumiți "regii asfaltului", nu poate fi pus sub acuzare în legătură cu morții din explozia de la Călimănești, de pe Autostrada Moldovei - A7, produsă în noaptea de 20 spre 21 septembrie 2023.

Surse din anchetă ne-au declarat, sub protecția anonimatului, că, deși Umbrărescu conduce de facto grupul din care fac parte firmele UMB Spedition, Tehnostrade, Com-Axa, Drumuri, A&R, Tehno-Stone și Auto Rom, în documente el este doar acționar majoritar și nu administrator.
Schimbarea acestei din urmă calități a fost făcută acum câțiva ani, după ce a fost diagnosticat cu o formă rebelă de cancer în gât. Boala nu a fost o surpriză pentru mulți dintre apropiații săi, care îl descriu ca fiind un fumător înrăit.
Umbrărescu a fost probabil inspirat de modelul lui Dan Voiculescu, mogulul care conduce în fapt trustul de presă construit în jurul Antenei 1, dar care formal a cedat administrarea business-ului către una dintre fiicele sale.
Mergând în aceeași direcție, imediat după ce a aflat că este bolnav de cancer, Dorinel Umbrărescu i-a transferat legal fiului său Alexandru administrarea firmelor din grupul UMB.
Între timp, "regele asfaltului" s-a operat în Austria și, imediat după aceasta, medicii erau optimiști în legătură cu șansele sale de însănătoșire. Cu toate acestea, nu a mai revenit asupra deciziei sale de a-i ceda fiului său "sceptrul puterii".
Așadar, deși marile decizii sunt luate de Dorinel, în fața legii răspunde Alexandru Umbrărescu.
În comparație cu beizadeaua fostului "rege al asfaltului" Costel Cășuneanu, care a făcut ani de zile deliciul presei tabloide, fiul lui Umbrărescu a stat în general într-un con de umbră.
Alexandru este absolvent al Universității George Bacovia din Bacău. În 2010, el a fost implicat într-un accident rutier grav. În vârstă de 19 ani la acea vreme, Alexandru a fost condus de urgență la Spitalul Bagdasar. El și alți patru oameni au fost atunci răniți. Fiul afaceristului ar fi fost vinovat de producerea accidentului. El conducea un Mercedes cu un motor uriaș, de peste 500 CP. Șoferul celuilalt autoturism implicat în accident, o Skoda, circula regulamentar.
Fiul afaceristului a suferit mai multe traumatisme, contuzii și fracturi. La momentul accidentului, el figura deja cu trei amenzi de circulație.
Acum, Alexandru, în continuare pasionat de mașini, dar nu și atât de mult și de viteză, este descris de către cunoscuți a fi un bărbat mult mai liniștit, cu copii și soție.
Acum, este posibil ca fiul lui Umbrărescu să fie scos de către anchetatori vinovat de accidentul de muncă soldat cu patru morți de pe Autostrada Moldovei, deși deciziile din grupul de firme la care este administrator au fost luate în fapt de tatăl său.


AIC DEALER OTOKAR


VERSUS S03E01

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.