Șeful Poliției de Frontieră a fost demis. Care a fost motivul ? Recomandat

Șeful Poliției de Frontieră a fost demis. Care a fost motivul ?

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat duminică seară eliberarea din funcţie a şefului Poliţiei de Frontieră, Victor Ştefan Ivaşcu, după fuga primarului Cherecheş din ţară. O dată cu acesta, a fost înlocuit şi şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş. De asemenea, Corpul de Control al Ministrului va efectua un control la Inspectoratul Teritorial Sighetul Marmaţiei al Poliţiei de Frontieră, inclusiv la Punctul de Trecere a Frontierei Petea.


”Având în vedere o serie de evenimente desfăşurate recent la Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza”, precum şi pe liniile de muncă ale unor structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, înregistrate pe fondul desfăşurării cu superficialitate sau cu lipsă de pro-activitate a actului profesional şi managerial, care au fost de natură a afecta drepturile cetăţenilor; au produs consecinţe cu privire la aplicarea legii române în mod egal tuturor cetăţenilor; au adus atingere protecţiei intereselor statului şi credibilităţii unor instituţii şi structuri din cadrul MAI; pentru restabilirea unui nivel înalt de eficienţă managerială şi profesională, precum şi a încrederii cetăţenilor în lege şi autorităţi, în urma şedinţelor de analiză managerială desfăşurate împreună cu şefi de structuri şi la nivelul conducerii MAI, au fost luate o serie de măsuri manageriale”, spune MAI.

MInisterul anunţă eliberarea din funcţia de Inspector General al Poliţiei de Frontieră a chestorului de poliţie Victor Ştefan Ivaşcu, cu acordul acestuia, şi asigurarea continuităţii conducerii, prin efectul legii, de către Inspectorul General Adjunct, chestor de poliţie Cornel Laurian Stoica.

MAI a mai decis retragerea împuternicirii Inspectorului General Adjunct al IGPF responsabil cu supravegherea frontierei. Retragerea împuternicirii Inspectorului General Adjunct al IGPF responsabil cu suportul administrativ – logistic.

”Corpul de Control al Ministrului va efectua un control la Inspectoratul Teritorial Sighetul Marmaţiei al Poliţiei de Frontieră, inclusiv la Punctul de Trecere a Frontierei Petea”.

Ministerul a mai decis încetarea măsurii asigurării conducerii de către ofiţerul desemnat la comanda Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş şi împuternicirea în funcţia de Inspector Şef a comisarului şef Constantin Ilea.

”Inspectoratul General al Poliţiei Române va efectua un control la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş. Inspectoratul General al Poliţiei Române va evalua până la data de 6 decembrie 2023 managementul Direcţiei de Investigaţii Criminale din Inspectoratul General al Poliţiei Române, structură cu responsabilităţi de coordonare a activităţii de supraveghere judiciară. Pentru consolidarea capacităţii instituţionale a structurilor de suport operativ de pe raza Curţii de Apel Cluj, înlocuirea conducerii Brigăzii de Operaţiuni Speciale Cluj prin împuternicirea unui alt ofiţer în funcţia de şef al Brigăzii”, spune MAI.

Ministerul mai anunţă şi înlocuirea conducerii Serviciului Judeţean de Protecţie (Direcţia Generală de Protecţie Internă) Maramureş prin împuternicirea unui alt ofiţer în funcţia de şef al serviciului.

MAI anunţă împuternicirea în funcţia de comandant (rector) al Academiei de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza,, a domnului general de brigadă Liviu Uzlău.

”Poliţia Română, prin structurile sale competente, va continua să investigheze, inclusiv în cadrul cooperării potrivit legii cu unităţile de parchet competente, până la lămurirea completă a tuturor posibilelor împrejurări care ar fi putut să conducă direct sau indirect la părăsirea teritoriului naţional prin PTF Petea a condamnatului penal Cherecheş Cătălin şi prin aceasta zădărnicirea temporară a aplicării legii române şi a hotărârii judecătoreşti definitive a instanţei penale române. Acordul pentru punerea la dispoziţie a chestorului Victor Ştefan Ivaşcu a fost acordat în considerarea protejării imaginii instituţiei Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi pentru a oferi garanţii publice cu privire la imparţialitatea controalelor în derulare”, precizează comunicatul oficial.


ASCET SERVICE FORD TRUCKS


CEFIN CAMION FEST

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.