REACȚII. Corina Crețu: Pachetul de Mobilitate - adoptat de Parlamentul European - reprezintă o mare nedreptate făcută ţărilor din Estul Europei

REACȚII. Corina Crețu: Pachetul de Mobilitate - adoptat de Parlamentul European - reprezintă o mare nedreptate făcută ţărilor din Estul Europei

Pachetul de Mobilitate - adoptat aseara de către Parlamentul European - reprezintă o mare nedreptate care se face ţărilor din Estul Europei ‼️, scrie fosrtul Comisar European

„Așa cum am anunțat în repetate rânduri, am votat împotriva Pachetului de Mobilitate propus de Comisia Europeană.

Argumentele sunt evidente:
‼️ Măsurile impuse prin Pachet vor afecta în mod cert activitatea transportatorilor români şi activitatea transportatorilor din alte cel puțin nouă state din Estul Europei.
‼️ Măsurile propuse de Comisia Europeană sunt cu atât mai puţin oportune acum, în contextul epidemiei de coronavirus.
‼️ Există prevederi care chiar pot pune în pericol direct şoferii – prin obligaţia ca aceştia să se odihnească în afara cabinelor la o anumită perioadă de timp.
‼️ Acestea, dar și alte măsuri pe care le impune Pachetul reprezintă prevederi care vor duce la pierderi importante pentru sectorul românesc de transport.

Regret rezultatul votului din Parlament în legătură cu regimul transportatorilor. Proiectul Uniunii Europene nu este unul al competiției între state, ci din contră: este unul integrator, în care toate statele sunt egale. Prin urmare, adoptarea unei legislaţii care favorizează economiile unora dintre statele Uniunii Europene în raport cu altele contravine bunelor-intenții ale proiectului european, de integrare şi convergenţă.

Sper ca autorităţile române să atace Directiva la Curtea Europeană de Justiţie şi să nu lase lucrurile să meargă mai departe în această formă.
Acceptarea situaţiei ar provoca o lovitură majoră pentru economia României şi aşa puternic încercată de situaţia din prezent.”, a scris Corina Crețu.

Citește AICI ce conține Pachetul Mobilitate adoptat de Parlamentul European. 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.