Radare fixe montate pentru verificare RCA și a rovinietei Recomandat
- Scris de tirmagazin3
- Imprimare
CNAIR vine cu precizări în ceea ce priveşte aşa-zisa listă cu drumurile din ţară pe care a început montarea de radere fixe, care circulă deja în mediul online, şi anunţă că acestea se referă, de fapt, la rovignetă şi RCA. Citiţi unde vor fi, însă, montate şi dispozitive care măsoară viteza.
De când Poliţia Română a anunţat că va începe montarea unor radare fixe pe drumurile din România, pe reţelele de socializare a început să circulă o aşa-zisă listă cu localităţile unde au fost sau urmează să fie amplasate astfel de aparate.
Informaţia este una falsă, pentru că, aşa cum a precizat CNAIR, aceste camere nu aparțin Poliției Rutiere, ci Companiei Naționale de Drumuri şi ele nu înregistrează viteza conducătorilor auto, ci monitorizează mașinile și fac poze numerelor de înmatriculare, în vederea identificării celor care nu au plătit taxa de drum, cunoscută sub numele de rovignetă.
„Aceste camere nu au montate dispozitive de determinare a vitezei. Doar filmează numerele de înmatriculare și transmit informația în sistem, pentru a verifica dacă acel vehicul are taxa de drum achitată”, potrivit sursei citate.
Radare fixe ale CNAIR, pe autostrăzi și DN 1
Pe de altă parte, este adevărat că, alături de Poliţia Română, şi Compania Națională de Drumuri a demarat, în 2023, un amplu proiect de montare a unor sisteme fixe de măsurare a vitezei, care vor deveni funcţionale începând din 2025..
Aceste radare fixe sunt amplasate pe: Autostrada București - Pitești; Autostrada București - Constanța; Autostrada București - Ploiești; Drumul Național 1 București - Ploiești.
Totodată, vor fi instalate echipamente moderne pentru monitorizarea traficului, panouri de informare-avertizare cu mesaje variabile de tip VMS, sistem pentru monitorizarea și controlul rovinietei, cântărirea din mers a camioanelor și stații meteo cu senzori de polei.
Articole înrudite
- Un șofer a rămas blocat într-un oraș. A fost păcălit de GPS
- Intrarea în Schengen: 2.000 de camioane vor intra, zilnic, în Bulgaria
- Cum sunt „jefuiți” șoferii români de camion de 40 euro la granița cu Bulgaria
- VIDEO. Un camion cu portocale s-a răsturnat. Ce s-a întâmplat cu șoferul?
- Județul unde șoferii de camion plătesc o taxă de 1.500 de lei