Polițiștii au confiscat camionul cu lemne, pentru al doilea transport pe același aviz Recomandat

Polițiștii au confiscat camionul cu lemne, pentru al doilea transport pe același aviz

O patrulă din cadrul Poliției Frasin a oprit, joi, 26 august 2021, în jurul orei 19.30, pentru control, în localitate, o autoutilitară încărcat cu lemn.

La volan era un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Neamț. Acesta transporta, conform avizului, 19,5 mc lemn rotund de esență rășinoasă.
În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat că datele nu coincid și este vorba de o cursă repetată, în baza aceluiași aviz de însoțire.
Polițiștii au deschis dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „transport cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m.c., neînsoțite de documente specifice de transport”.
Fiind vorba de un transport ilicit de peste 10 mc lemn (practic un transport de lemn fără acte) pe lângă confiscarea lemnului s-a dispus și indisponibilizarea autoutilitarei, în vederea continuării cercetărilor.

Transporturile fără aviz
Transporturile multiple de lemn pe același aviz, o problemă semnalată adesea de cei care luptă împotriva ilegalităților din acest domeniu, sunt destul de rar depistate de polițiști, care spun că mai ales atunci când sunt transporturi pe distanțe scurte manevrele ilegale sunt greu de demonstrat. Un sprijin pot fi camerele video de pe drumuri, acolo unde este o acoperire bună cu imagini. Un al doilea transport pe același aviz este infracțiune și se lasă cu sancțiuni mari, ba chiar cu confiscarea mașinii.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.