Patron român de camion prins cu 6 traficanți de droguri în remorcă Recomandat

Patron român de camion prins cu 6 traficanți de droguri în remorcă

O afacere profitabilă pentru Mircea, 50 de ani, șofer de TIR și patron de firmă de transporturi, s-a transformat într-un coșmar. Transportul lui cu căutători de droguri a fost interceptat în portul Rotterdam. Și astfel s-a aflat despre o lume de recrutori, dockeri corupți și containere troiene, scrie cotidianul batav Trouw.

La scurt timp după miezul nopții, Mircea își conduce camionul pe terenul terminalului ECT Delta, din Rotterdam. Este prima dată când trebuie să fie pe Maasvlakte, pentru o cursă. Șoferul român a ridicat un container de pe traseu și trece cu permisul de acces pe lângă poarta terminalului. Înainte să-și dea seama, capul lui este lipit de camion. Când vameșii deschid containerul de pe remorca lui, șase bărbați ies cu un rucsac plin cu mâncare. Transportul profitabil pentru care a fost abordat în țara natală, România, s-a transformat într-un coșmar. „Dacă aș fi știut toate acestea, nu aș fi făcut-o niciodată”, i-a spus el judecătorului, la două luni după arestarea sa: „Sunt împotriva drogurilor. Am copii și mereu încerc să-i descurajez de la asta”.

Cei șase bărbați care au ieșit din containerul de pe camionul lui Mircea pe 30 decembrie erau traficanți de droguri, spune Procuratura Publică. Ei intrau în zona portului pentru a recupera drogurile din containere. Tinerii, recrutați din cartierele vulnerabile, sunt „o verigă indispensabilă” pentru organizațiile care fac trafic cu cocaină. Acest lucru e o problemă majoră pentru porturi precum Rotterdam și Anvers. În ianuarie și februarie, poliția vamală și a portului maritim a arestat peste optzeci dintre acești colectori în portul Rotterdam, dintre care cel mai tânăr avea doar paisprezece ani. Poliția belgiană îi întâlnește în mod regulat în portul Anvers. În prima săptămână a lunii martie, acolo au fost arestați doisprezece colectori, aproape jumătate olandezi.

În schimbul unor sume mari de bani și cu ajutorul angajaților corupți din port, hoții își riscă viața. Recrutorii le promit o viață bună, „dar aceasta este o iluzie”, spune Loes van der Wees, șeful departamentului de politică și strategie de la Procuratura Publică Rotterdam. „Ajungi între pereții închisorii, sau între scânduri”. În camionul șoferului român se aflau șase persoane în vârstă de douăzeci și treizeci de ani din locuri precum Rotterdam, Anvers și Oosterhout. Tinerii au avut o copilărie tulbure. Unul dintre ei are acum o datorie la jocuri de noroc de peste 100.000 de euro, altul a fost prins în port o lună mai târziu după arestarea sa în decembrie.

(libertatea)


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII EP.07


FORD TRUCKS 3000

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.