O mașină a fost făcută scrum de un camion

O mașină a fost făcută scrum de un camion

Vineri seară, în comuna Gherăieşti, a avut loc un grav accident de circulaţie soldat cu doi morţi şi doi răniţi. Tragedia s-a petrecut pe la ora 18.30, în următoarele împrejurări stabilite de poliţişti.

Un bărbat de 62 de ani, din municipiul Roman, conducea un taxi pe DC 52, avându-le ca pasagere pe o romaşcancă în vârstă de 57 de ani, fiica ei de 17 ani (aflate pe bancheta din spate) şi o altă fată de 16 ani – verişoara primei. Aceasta era pe locul din dreapta-faţă. Ajuns la intersecţia cu Drumul Naţional 2 (E 85), taximetristul nu a oprit să se asigure, moment în care a fost izbit în partea laterală dreapta de un TIR la volanul căruia se afla un sucevean de 56 de ani. El circula regulamentar.

S-au îngrozit de ce au văzut

Impactul a fost extrem de violent: taxiul a fost proiectat pe marginea drumului, pasagera din drepta-faţă a decedat, iar verişoara ei din spate a fost aruncată prin geam în afară, fiind găsită într-un şanţ cu noroi.

La locul nenorocirii au intervenit pompierii romaşcani cu descarcerea, SMURD-ul, ambulanţa, pompierii de la Paşcani şi o altă ambulanţă de la substaţia Mirceşti (Iaşi). Când au ajuns forţele, trei dintre victime erau încarcerate: şoferul – mort, fata de lângă el – tot decedată, prinsă sub bordul vehiculului, iar femeia de pe bacheta din spate – blocată tocmai în portbagajul taxiului.

Pompierii, care au văzut multe nenorociri de-a lungul timpului, s-au declarat îngroziţi de peisaj: o victimă aruncată în şanţ, bucăţi de caroserie pe şosea, mult sânge şi maşina făcută „zob“. Cu greu, ei au scos decedaţii şi femeia supravieţuitoare. Aceasta şi fiica ei erau în comă, având multiple traumatisme. Ele au fost preluate de ambulanţe şi transportate la Spitalul Municipal de Urgenţă.

Primele cercetări arată că niciunul din cei aflaţi în taxi nu purta centura de siguranţă. Şoferul TIR-ului nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi este cercetat pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă. Din cauza accidentului, pe ambele sensuri traficul rutier a fost blocat aproximativ trei ore.


GEORGE NIȚĂ STAREA TRANSPORTURILOR


FORD TRUCKS LANSARE F-LINE
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.