Nebunia cozilor kilometrice de camioane continuă la ieșirea din țară Recomandat

Nebunia cozilor kilometrice de camioane continuă la ieșirea din țară

Minivacanța de Ziua Națională a României a ridicat și mai mult numărul camioanelor din cozile de la ieșirea din țară.

Motivul îl constituie numărul crescut de maşini care se prezintă la controlul de frontieră, dar şi aplicaţia de control a autorităţilor maghiare.

NĂDLAC. „Stau deja de patru ore în vamă, pentru a trece în Ungaria” – a scris un cititor , sâmbătă, înainte de orele prânzului, din punctul de trecere a frontierei Nădlac II. Cozi kilometrice şi sute de minute de aşteptare pe sensul de ieşire din ţară. Pe lângă obișnuitele deja cozi de camioane, au apărut și cozile de autoturisme. Românii pleacă din ţară în minivacanţa prilejuită de Ziua Naţională…

„În cursul acestei dimineți, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II se înregistrează timpi ridicați de așteptare pe arterele de circulație destinate traficului de autoturisme și autocamioane ca urmare a prezentării unui număr mare de mijloace de transport la controlul de frontieră. Totodată, implementarea unei noi aplicații la control de către autoritățile de frontieră maghiare îngreunează fluidizarea traficului rutier” – a transmis, sâmbătă, Poliţia de Frontieră, care a mai precizat că a contactat autoritățile de frontieră din țara vecină pentru suplimentarea arterelor de control „deoarece formalitățile se derulează în comun și deschiderea acestora se poate realiza doar în acord cu omologii maghiari”.

Timpii de aşteptare
Şoferilor de autocamioane şi de autoturisme li se recomandă utilizarea tuturor punctelor de trecere deschise în regim internațional la granița cu Ungaria. Pe raza județului Arad, se poate apela şi la vămile Nădlac, Turnu și Vărşand. De asemenea, se recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro.

Sâmbătă, la prânz, aceasta indica timpi de aşteptare de 240 de minute la vama Nădlac II, de 70 de minute la vama Nădlac I şi de până în 60 de minute la vama Turnu. Doar vama de la Vărşand era „pe verde”, cu timpi de aştepatre de maximum 30 de minute.

Duminică, în jurul orei 09,40, aplicația Poliției de Frontieră dădea timpi de așteptare pentru camioane la ieșirea din țară de numai 20 de minute.
Singurul punct de așteptare cu probleme era Nădlac II, unde timpul de așteptare al camioanelor ar fi fost de 30 de minute.

"Intrare: 1 artere; Iesire: 2 artere. Numar mare de automarfare prezente la verificarile de frontiera pe ambele sensuri. Lipsa personal autoritatile de frontiera maghiare; intrarea in uz a noului sistem informatic apartinand autoritatilor maghiare."- este explicația oferită de aplicația PF pentru situația de la Nădlac II.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.