Italia. Șoferul profesionist român, care și-a ucis colegul într-o parcare, închisoare cu suspendare Recomandat

Italia. Șoferul profesionist român, care și-a ucis colegul într-o parcare, închisoare cu suspendare

Șoferul profesionist român Nicușor I., în vârstă de 47 de ani, rezident în Spresiano, care pe 26 martie l-a călcat și ucis pe colegul său Guglielmo Gava, în vârstă de 63 de ani, din Scorzè, la scurt timp după ce a coborât din aceeași autoutilitară, a primit doar 8 luni de închisoare.

După audierile preliminare, Judecătorul Angelo Mascolo i-a acordat inculpatului (apărat de avocatul Gianfranco Colletti) o pedeapsă de 8 luni cu suspendare. În plus, instanța a decis să nu îi retragă permisul de conducere românului.

Tragedia a avut loc la sfârșitul după-amiezii, puțin după ora 18.00, la intersecția dintre Via Padania Industriale și Via della Libertà. Gava a petrecut o săptămână în cabina marelui camion articulat cu colegul său român, pe care îl instruia cu privire la traseu, pentru că de acolo acesta urma să lucreze pe cont propriu, iar el urmând să se pensioneze.

Gava trebuia să ridice Golf-ul parcat pe o stradă din apropiere și să se întoarcă acasă, așa că Nicușor a oprit pur și simplu camionul la o intersecție pentru a-l lăsa să coboare. Nicușor a plecat apoi cu mașina și, în timp ce a virat la dreapta și a intrat pe Provincial Road 57, l-a călcat pe colegul său chiar în momentul în care Gava traversa deja intersecția.

În urma impactului, bărbatul în vârstă de 63 de ani a fost aruncat la pământ din colțul din stânga față al vehiculului și a fost acroșat de roțile din față. Abia atunci șoferul și-a dat seama ce s-a întâmplat și a oprit vehiculul. Personalul medical, sosit la fața locului, nu a putut face altceva decât să confirme decesul lui Gava din cauza rănilor foarte grave pe care le suferise.

Din nefericire, Gava era la un pas de pensionare, după 40 de ani petrecuți în cabina unui camion. Locuia de câțiva ani în via Ronchi din Scorzè. Locuise anterior în Noale, în tinerețe, a studiat la Institutul Fermi din San Pelaio. Fiul său, Andrea, a călcat pe urmele tatălui său și lucrează la Milano, în același domeniu.

Gava, care era divorțat, obișnuia să se ducă să-și salute prietenii și colegii după tura sa la barul benzinăriei Agip de pe strada Castellana din Scorzè, chiar înainte de Crosarona, un loc de întâlnire pentru cei din comerț. Provenea dintr-o familie de șoferi de camion din Treviso, mai întâi cu bunicul său și apoi cu tatăl său. Ei au fost printre primii care au făcut transporturi excepționale.

Dar a existat o poveste care l-a marcat pe Gava în trecutul recent, mai exact în 2009: a fost încarcerat în Bulgaria timp de douăzeci de zile. Ca un om nevinovat. Acesta condusese un camion furat fără știrea sa. Camionul a fost închiriat în zona Caserta, iar compania s-a dovedit a fi apropiată de Camorra. De aici și arestarea.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.