Italia. Șofer profesionist român, arestat pentru transport ilegal de migranți Recomandat

Italia. Șofer profesionist român, arestat pentru transport ilegal de migranți

Un șofer profesionist de naționalitate română al unui camion ce transporta cherestea a fost arestat, vineri, 19 noiembrie 2021, în localitatea Prata di Pordenone (regiunea Friuli-Venezia Giulia, fiind acuzat de transportul ilegal de migranți, informează Il Messaggero.

Considerat inculpat, românul Tamaș Cristinel, în vârstă de 44 de ani, a ajuns într-o celulă a arestului orașului Belluno(aflat la 74 km distanță de Prata di Pordenone).

Procurorul Monica Carraturo l-a acuzat de încălcarea articolului 12, paragraful 3, din Legea unică privind imigrația.

Este vorba despre o acuzație privind comiterea unei infracțiuni grave ce pedepsește cu închisoare de la cinci la cincisprezece ani pe oricine promovează, organizează, finanțează sau efectuează transport ilegal de persoane străine pe teritoriul statului italian sau realizează fapte similare ce vizează facilitarea ilegală a intrării acestora în Italia.

Angajații firmei Friul Intagli Industries au fost cei ce au alertat carabinierii secției din Prata di Pordenone, atunci când șase migranți au coborât din camion, în incinta locației unde trebuia descărcată cheresteaua.

De diferite naționalități, migranții au vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, fiind vorba despre trei cetățeni indieni, un pakistanez, un afgan și un etiopian. Destinația lor era Italia, țară unde cei șase intenționează să ceară azil.

Unii dintre ei le-au spus anchetatorilor că șoferul român știa de prezența lor și că s-au îmbarcat în Serbia. În schimb, șoferul român a spus că nu știa nimic despre acest lucru. Prin urmare, procurorul a dispus arestarea acestuia în flagrant delict.

Camionul implicat are numere de înmatriculare românești, fiind deținut de o firmă de logistică din România. Deocamdată, vehiculul a fost supus sechestrului penal. Românul, căruia i-a fost repartizat avocatul Antonio Pedicini, așteaptă fixarea ședintei de validare a arestării în fața judecătorului de instrucție Monica Biasutti.

Nu este prima dată când migranți ascunși în încărcătura unor camioane din țările Europei estice sosesc în regiunea friulană, dar este prima oară când șoferul implicat în transportul migranților este arestat.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.