Grindeanu mimează revolta la CNIR unde nu lucrează nimeni iar salariile sunt și de 14.000 lei/lună Recomandat

Grindeanu mimează revolta la CNIR unde nu lucrează nimeni iar salariile sunt și de 14.000 lei/lună

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a spus, vineri, că situația de la Compania Națională pentru Investiții Rutiere (CNIR), nu mai poate continua: „Nu sunt în stare nici măcar să-și aleagă un director”.

„E o chestiune de zile să mai accept situația de acolo. S-a făcut selecție pe 109, în acest moment ministerul nu mai are foarte multă responsabilitate. E bornă în PNRR, s-a făcut selecție de către o firmă extrenă, așa cum spune 109, și de vreo 2,3 luni, 4, nu sunt în stare să găsească o majoritate, acești domni și doamne selectate prin 109, să găsească o majoritate să numească un director general”, a declarat Grindeanu.

„AGA probabil le va transmite în zilele următoare că acest lucru nu poate să continue. Nu pot să primească salarii fără să aibă indicatori de performanță și toate lucrurile care țin de o bună guvernanță. Și nu au în acest moment pentru că nu sunt în stare nici măcar să-și aleagă un director”, a explicat ministrul.

Salarii la Compania Națională de Investiţii Rutiere (CNIR)

- director general: 14.542 lei

- director general adjunct: 14.542 lei

- director adjunct: 11.388 lei

- consilier director general/adjunct: 14.542

- inginer inginerie civilă, programator în domeniul software: 9.838 lei

- subinginer: 7.222 lei

- șofer: 5.349 lei

- muncitor calificat: 4.737 lei

La aceste salarii, după caz, se adaugă indemnizații de conducere de până la 50% din salariu, sporuri pentru categorii de activități (implementare, suport direct, suport indirect) de 10-30% și, de exemplu, spor pentru performanță în activitate de până la maxim 45%, astfel încât majorarea totală aplicată să nu depășească 75% pentru activități de implementare, 65% pentru activități de suport direct și 55% pentru activități de suport indirect, raportat la salariul negociat inițial în limitele grilei de salarizare.


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU


VERSUS SO3E04

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.