Germania. Șofer profesionist român, închisoare cu suspendare pentru accidentul cu 4 morți, tot români Recomandat

Germania. Șofer profesionist român, închisoare cu suspendare pentru accidentul cu 4 morți, tot români

Un șofer profesionist român, în vârstă de 34 de ani, a primit un an de închisoare cu suspendare în urma unui teribil accident rutier.

Ela răspuns în fața instanței pentru acuzația de ucidere din culpă și vătămare corporală gravă din culpă, după ce patru români cu vârste cuprinse între 27 și 48 de ani au murit într-un microbuz în urma impactului cu două camioane.
La aproape un an după tragicul accident de pe A44 lângă Lichtenau în Westfalia de Est, Germania, șoferul român de camion, în vârstă de 34 de ani, a fost judecat pentru ucidere din culpă și vătămare corporală gravă din culpă. Procesul a avut loc joi, 26 august, la Judecătoria Paderborn. Magistrații l-au găsit vinovat, și deși risca până la cinci ani de închisoare, conform codului penal german, el a scăpat cu un an de condamnare cu suspendare, potrivit Westfalen-Blatt.
Românul a lovit capătul unui blocaj rutier cu vehiculul său, pe 11 septembrie 2020. Patru persoane, inclusiv trei femei, cu vârste cuprinse între 27 și 48 de ani, au murit într-un microbuz din România. Un tânăr de 40 de ani a supraviețuit. Un alt șofer de camion a fost rănit grav.

Microbuzul românesc venea din România, spre Dortmund
Accidentul s-a produs în Wunnenberg și de vină ar fi fost un alt șofer român care conducea un camion încărcat cu băuturi. Presa germană relatează că în microbuzul Opel Vivaro de tip 8+1 persoane în care se aflau cinci români a fost prins între două camioane, cel românesc și un altul, din Cehia.
Microbuzul românesc se îndrepta spre Dortmund, iar autostrada a fost închisă timp de mai multe ore.
De asemenea, în accident au mai fost implicate două autoturisme.
O singură persoană a fost salvată din microbuzul grav avariat. Pentru celelalte patru persoane, toți de naționalitate română, nu a mai fost nimic de făcut, medicii nu le-au mai putut salva viața, toți murind pe loc.

Ionuț și Mirela erau căsătoriți de un an
Ionuț și Mirela erau căsătoriți de un an și au murit împreună în Opel-ul strivit între camioane, în Germania. Ionuț era la volanul microbuzului în care au murit alți doi români, în afară de el și tânăra lui soție. Celelalte două victime sunt două femei dintr-o localitate din apropiere de Tecuci.
Cei doi făceau regulat curse România-Germania și retur și transportau atât persoane cât și mărfuri, având atașată o remorcă pentru bagaje.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.