Germania reușește să obțină o amânare a interzicerii mașinilor pe motorină după 2035 Recomandat

Germania reușește să obțină o amânare a interzicerii mașinilor pe motorină după 2035

Uniunea Europeană și Germania au ajuns la un acord cu privire la utilizarea viitoare a motoarelor cu combustie, au declarat oficialii, un subiect care a fost urmărit îndeaproape de industria auto.

Acordul va permite utilizarea unor motoare cu combustie dincolo de anul 2035. Blocul comunitar și cea mai mare economie a sa au fost în dezacord cu privire la eliminarea treptată planificată în 2035 a mașinilor care emit CO2, dar liderii au semnalat în ultimele zile că sunt aproape de o rezoluție.

Germania dorea asigurări că noile mașini cu motoare cu combustie pot fi vândute după termenul limită dacă funcționează cu combustibili e-fuel (o sursă de combustibil alternativ cu ardere curată, cu costuri reduse, disponibilă în cantități abundente în Statele Unite și în întreaga lume) o cerere susținută de părți din puternica industrie auto germană.

"Am găsit un acord cu Germania privind utilizarea viitoare a e-fuel în automobile", a declarat pe Twitter Frans Timmermans, șeful politicii UE în domeniul climei, Frans Timmermans.

Ministrul german al Transporturilor, Volker Wissing, a declarat că "drumul este liber" cu acordul încheiat vineri seara târziu.

"Vehiculele cu motoare cu combustie internă pot fi înmatriculate din nou și după 2035 dacă se alimentează exclusiv cu carburanți neutri din punct de vedere al emisiilor de CO2", a spus el într-o postare pe Twitter.

Suedia, care deține președinția rotativă a UE, a declarat că diplomații UE vor vota luni pentru a aproba în mod oficial legea privind eliminarea treptată din 2035.

Acest lucru ar însemna că miniștrii energiei ar putea apoi să dea legea semnătura finală necesară pentru ca aceasta să intre în vigoare marți, arată Reuters.


CEFIN STRATEGIA PENTRU 2023


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII EP.07

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.