Joi, 15 Iunie 2023 - TIRMagazin.ro

UNTRR: oportunitățile de finanțare parcări camioane pentru transportatorii români

Industria transporturilor rutiere se confruntă cu un deficit semnificativ de spații de parcare sigure și securizate în România și la nivel european, unde numărul de parcări disponibile se ridică la doar 7.000, în timp ce se estimează că cererea totală de parcări peste noapte pentru vehiculele grele de marfă a fost de 400.000 pe noapte conform Studiului Comisiei Europene privind locurile de parcare sigure și securizate pentru camioane necesare în UE pentru respectarea legislației europene specifice și a noilor prevederi ale Pachetului Mobilitate 1.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...

Ce este CENTURION - proiect pilot privind testarea lanţului de comandă al FRONTEX

În data 14 iunie 2023, la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmaţiei, a avut a avut loc ceremonia oficială de deschidere a Proiectului-pilot Operaţional CENTURION privind Lanţul de Comandă Frontex, în prezenţa doamnei Lena DUPONT – reprezentant al Parlamentului European, vicepreşedinte al Comisiei pentru Libertăţi Civile, justiţie şi Afaceri Interne, a domnului Lars GERDES - directorul executiv adjunct pentru returnări și operațiuni al Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX) şi a domnului inspector general al PFR, chestor de poliţie Victor-Ştefan IVAŞCU. La eveniment au mai participat reprezentanţi cu atribuţii directe în gestionarea proiectelor operaţionale atât din partea Agenţiei Frontex, cât şi a Poliţiei de Frontieră Române, precum şi a şefi de contingente operaţionale privind Corpul Permanent.

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...

VIDEO Un tânăr de 19 ani a intrat sub un camion

Neatenţia şi lipsa de experienţă aproape că i-a costat viaţa pe doi şoferi începători. Maşinile în care se aflau au fost implicate în accidente cumplite. În judeţul Mureş, pe Drumul Naţional 13, un tânăr de 19 ani, care se afla în maşină cu bunica sa a intrat sub TIR. Iar pe un drum din Botoşani, un alt băiat de 18 ani, care era însoţit de un prieten, s-a izbit în plin de un copac. Atenţie, urmează informaţii cu un puternic impact emoţional!

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.