Companiile de transport pot închiria camioane cel puțin două luni/an din alt stat UE Recomandat
- Scris de tirmagazin3
- Imprimare
Parlamentul a dat undă verde finală unui acord cu guvernele UE privind actualizarea normelor UE care stabilesc un nivel minim obligatoriu de piață pentru utilizarea vehiculelor de marfă (dube sau camioane) închiriate fără șoferii acestora.
• Închirierea unui camion fără șofer din alt stat membru va fi mai ușoară.
• Necesitatea de a putea răspunde la cererile ridicate pe termen scurt și sezoniere pentru camioanele de închiriat.
• Este posibilă utilizarea vehiculelor închiriate dintr-o altă țară din UE timp de cel puțin două luni în fiecare an.
Conform noilor reguli adoptate vor exista mai puține restricții privind utilizarea dubelor sau camioanelor închiriate fără șoferi dintr-o altă țară a UE.
Parlamentul a dat undă verde finală unui acord cu guvernele UE privind actualizarea normelor UE care stabilesc un nivel minim obligatoriu de piață pentru utilizarea vehiculelor de marfă (dube sau camioane) închiriate fără șoferii acestora.
Timp și număr limitat
Deputații europeni au asigurat în cadrul negocierilor că toate companiile de transport pot folosi vehicule închiriate care poartă licența altei țări din UE timp de cel puțin două luni pe an (regulile actuale permit doar utilizarea vehiculelor închiriate înmatriculate în același stat membru cu firma de închiriere). Cu toate acestea, guvernele UE pot alege, de asemenea, să solicite ca aceste vehicule să fie înmatriculate conform normelor lor naționale după 30 de zile de utilizare.
Companiile vor trebui să raporteze autorităților lor naționale utilizarea vehiculelor închiriate, pentru a monitoriza și controla legalitatea operatorilor de transport. De asemenea, țările UE vor putea limita numărul de vehicule închiriate pe care companiile le pot folosi. Această limită nu poate fi mai mică de 25% din flota totală de vehicule de marfă utilizată de o companie.
Raportorul PE Cláudia Monteiro de Aguiar (PPE, PT) a declarat: „Noile reguli vor permite companiilor să închirieze mai ușor camioane, în loc să le cumpere, pentru a satisface nevoile sezoniere. De asemenea, oferă companiilor mai multe opțiuni, libertatea antreprenoriatului și șansa de a aloca resurse în cel mai bun mod posibil, ceea ce duce la câștiguri de mediu și la îmbunătățirea siguranței rutiere.”
Articole înrudite
- FOTO&VIDEO Zeci de șoferi de camion au rămas înzăpeziți
- Camion încărcat de 3 ori peste greutatea admisă. N-avea nici autorizație de transport
- COD ROȘU Remorca unui camion a fost luată de vânt
- Accident teribil pe Valea Oltului între două camioane
- Un șofer de camion a fost condamnat la închisoare pe viață. Ce crime a făcut?