Coadă uriașă de camioane după ce Austria și-a închis granițele cu Germania și Italia Recomandat

Coadă uriașă de camioane după ce Austria și-a închis granițele cu Germania și Italia

Austria și-a închis granițele cu două dintre cele mai mari țări vecine, generând o coadă colosală de camioane de peste 100 de km lungime.

Marți, a fost interzisă circulația camioanelor în Germania, așa cum se întâmplă în general duminica și în zilele de sărbătoare, iar autoritățile austriece de la Tirol s-au temut că autovehiculele de mare tonaj vor aglomera trecerea de la granița din Kufstein. Astfel, autoritățile de austriece au decis să închidă autostrăzile Brenner și Inntal pentru camioane de la ora 0:00 până a doua zi la 22:00.

Austria, care ține România la ușa Schengen, închide granița cu Italia și Germania. 110 km de blocaje
Camioanele din Italia care trebuiau să ajungă cu marfă sau să preia marfă din Austria au fost nevoite să se oprească la frontiera austriacă. Au existat mici excepții de trecere, însă numai în anumite condiții. Totuși cozile formate la granița Austriei au depășit 110 km.
Astfel, niciun camion care nu era austriac nu a fost autorizat să treacă prin Pasul Brenner și așa blocajul de trafic și nervii s-au mutat în Tirolul de Sud. Camioanele au făcut cale întoarsă de la granița Tirolului de Sud de la Mezzocorona, între Trento și Bolzano, până la granița de stat din Pasul Brenner.

Numeroși turiști germani aflați în vacanțe scurte care au folosit ziua de 3 octombrie pentru un weekend prelungit au fost, de asemenea, blocați în ambuteiaje pe drumul spre casă.

„Austria continuă să își bată joc de noi”
Roberto Bellini, președintele companiilor de transport din cadrul asociației meșteșugărești din Trentino, a răbufnit la adresa Austriei:

„În prima parte a după-amiezii de marți a fost un blocaj de 110 km pe A22: totul a fost blocat de la St. Michael până la Brenner în direcția nord. Austria continuă să își bată joc de noi și nimeni nu face nimic în acest sens”, declară el.


VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.