Cetăţeni străini au încercat să ajungă în vestul Europei ascunși în camion Recomandat

Cetăţeni străini au încercat să ajungă în vestul Europei ascunși în camion

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II au depistat cinci cetăţenidin Afganistan și Pakistan, care au încercat să ajungă ilegal în vestul Europei, ascunşi într-un TIR încărcat cu motoare electrice.

În data de 11.05.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă, ambele înmatriculate în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, motoare electrice din Bulgaria pentru o societate comercială din Rusia.

În urma verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunși în compartimentul pentru marfă, cinci cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan și Pakistan, cu vârste cuprinse între 18 și 32 de ani, care au intrat legal în ţară în baza documentelor personale valabile. Cei în cauză intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilior de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.