Canibalizarea CFR

Canibalizarea CFR

Ministrul Transporturilor a cerut CFR SA să recupereze datoriile, inclusiv de la CFR Marfă, pentru ca banii să meargă în infrastructura feroviară. Anunţul a fost făcut în cadrul unei întâlniri a ministrului cu reprezentanţii federaţiilor sindicale.

Ministrul Transporturilor cere CFR S.A. să recupereze datoriile de milioane de lei, inclusiv de la CFR Marfă,
„În acest sens, ministrul Lucian Şova a atras atenţia că CFR S.A. are nevoie să îmbunătăţească infrastructura feroviară şi din fonduri proprii, ceea ce înseamnă că trebuie să îşi recupereze datoriile, inclusiv cea de peste 800 de milioane de lei de la CFR Marfă, iar managementul CFR Marfă trebuie să acţioneze responsabil, să pună capăt pierderilor şi să găsească soluţii pentru creşterea veniturilor şi a competitivităţii pe piaţă”, arată comunicatul remis MEDIAFAX.

Ministrul Transporturilor este de părere că orice companie care desfăşoară o activitate comercială are obligaţia să-şi plătească angajaţii, să-şi onoreze contractele şi să-şi achite datoriile.

„La întâlnirile cu ministrul, conducerea CFR Marfă a dat asigurări că are în atenţie modul de prioritizare a cheltuielilor, iar plata salariilor s-a făcut şi se va face în concordanţă cu prevederile legale. Ministrul Lucian Şova atrage atenţia că managementul companiilor din subordine şi sindicatele trebuie să aibă obiective comune, în interesul companiilor pentru care lucrează”, potrivit comunicatului.

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova le-a spus reprezentanţilor federaţiilor sindicale că face demersuri concrete pentru îmbunătăţirea legislaţiei din domeniul feroviar şi a precizat că sprijină promovarea statutului personalului feroviar, în conformitate cu prevederile legale din domeniul dreptului muncii şi a legislaţiei în domeniul pensiilor şi protecţiei sociale, într-o formă care să nu producă dezechilibre sociale.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping