C5: Sorin Grindeanu - "linoLEUL" Transporturilor Recomandat

C5: Sorin Grindeanu - "linoLEUL" Transporturilor

COLOANA A CINCEA. O vorbă nouă "din bătrâni" spune că "omul e SUS-pus greșelii". Fost premier și actual ministru, Sorin Grindeanu este o demonstrație vie a teoriei potrivit căreia, dacă nu te pricepi suficient de bine la nimic, "musai" trebuie să intri în politică.

Grindeanu - profil de politruc
Informatician la bază, Sorin "Dă-cu-capul-de" Grindeanu a fost pus, de către partidul pe care îl slujește din frageda tinerețe, pe funcția de ministru al Transporturilor. El nu are nicio tangență cu acest domeniu.
Sorin Grindeanu nu a lucrat în domeniul transporturilor și nu are studii în domeniu. El a fost, pentru șase luni, premierul României, în 2017, și a reușit să declanșeze în stradă cele mai mari proteste post-Revoluție, odată cu adoptarea "infamei" OUG 13 pentru amnistierea unor fapte penale.
Pentru cei care nu își mai amintesc, scopul acestei ordonanțe de urgență era să îl scape pe "micuțul dictator-infractor pesedist" Liviu Dragnea de "bulău".
După o plimbare pe la Sibiu, împreună cu soția, la una dintre cele șase case făcute "din meditații" (fără plata impozitelor legale!) de către Întâiul Faraon al țării, Grindeanu "a întors armele".
În loc de concluzie: La fel a făcut și Dragnea și așa se face că micuțul Sorinel este primul și singurul premier dat jos prin moțiune de cenzură de către propriul partid.

Sorinel, "linoLEUL" transporturilor
Una dintre primele măsuri pe care Sorinel a anunțat că le va lua în calitatea sa de ministru al Transporturilor a fost să îl cheme la ordin pe șeful Aeroportului Timișoara. " Când vin de la Bucureşti cu avionul, de obicei îl folosesc cel de seară. E câte o singură lampă deschisă pe hol, linoleul e de parcă a trecut războiul pe acolo.", și-a explicat Grindeanu decizia.
Supărarea lui Sorinel vine de fapt de la faptul că "șmecherașii" din PNL au reușit, în iunie 2020, să îl schimbe din funcție pe Dan Idolu, pesedelul care a condus, cu intermitențe, acel aeroport, în jur de 15 ani.
Peneleii l-au pus pe râvnita poziție pe un "gheneral" în rezervă, Dorel Grădinaru, fost şef al Inspectoratului de Aviaţie al Ministerului de Interne.
Grindeanu a mai declarat că a avut şi o discuţie cu directorul aeroportului şi că i-a cerut acestuia să îi transmită un raport de autoevaluare.
Suntem tentați să credem că treaba cu autoevaluarea a mers bine din moment ce "gheneralul" este în continuare pe funcție.
"Șefu', mai pun un bec și o pun pe Marioara să șteargă linoleul cu o cârpă!", i-a zis probabil "gheneralul" lui Sorinel și în felul acesta l-a convins că este potrivit pentru scaunul confortabil pe care l-au pus peneleii.
În loc de concluzie: Cei care spun "linoleumul" și nu "linoleul" este clar că au învățat acest cuvânt la școală, nu pe coridoarele PSD, ca Sorinel!

Pasaje, centuri "și alte alea"
"Sunt un utilizator al drumurilor patriei. Inclusiv în acest weekend am parcurs Valea Oltului la volan şi ştiu necesitatea de a avea aceste autostrăzi care să lege provinciile istorice, fie că vorbim de Moldova spre Transilvania, unde sunt mai multe variante care sunt prinse în următoarea decadă, fie că vorbim de PNRR, fie că vorbim de viitorul exerciţiu bugetar, fie că vorbim de ce v-am spus mai devreme, şi anume Valea Oltului, unde se lucrează în acest moment la acel tronson Sibiu-Boiţa. Eu am toată convingerea că, la anul, vom da drumul la ceea ce înseamnă licitaţie şi la toate etapele care trebuie parcurse pentru loturile 2 şi 3 de pe acea bucată.” a spus Grindeanu.
Loturile 2 şi 3 ale Autostrăzii A 1 sunt deja în licitaţie, cu o singură ofertă depusă pentru lotul 2.
Tot la început de mandat, Grideanu a anunțat triumfător: „azi se dă drumul la pasajul de la Mihăilești. Punct, nu stăm să...”.
În loc de concluzie: "Pasajul" de la Mihăilești al LinoLEULUI este de fapt o variantă ocolitoare, adică o centură!

Zero autostrăzi și portul Constanța
”E primul an din ultimii 10 în care se dau mai puţini kilometri de autostradă în folosinţă, decât în anul precedent. Tot timpul s-au dat mai mulţi kilometri în folosinţă.”, a spus actualul ministru al Transporturilor.
E clar că Grideanu nu se pricepe prea bine nici la statistici. În 2017, pe vremea când el era prim ministru, iar Răzvan Cuc ministru al Transporturilor, nu s-a deschis niciun kilometru de autostradă.
"Vă asigur de un singur lucru şi să ţineţi minte: că Portul Constanţa, sub mandatul meu, nu va fi privatizat sub nicio formă.", a declarat la audierile din Parlament Grindeanu, imediat după ce a fost propus pentru funcția de ministru al Transporturilor.
În loc de concluzie: Actualul ministru al Transporturilor a vorbit despre vânzarea Portului Constanța deși nu l-a întrebat nimeni. Vorba aceea: Gura LinoLEULUI invers decât adevărul grăiește!

"Dronistul" Grindeanu
"Una dintre primele măsuri pe care le voi lua atunci când o să vină bugetul este să vadă toţi românii, nu doar Grindeanu sau secretarii de stat, cum merg şantierele în România. Ăsta este un lucru care se face simplu cu tehnica actuală, cu drone care să transmită live pe site-ul Ministerului Transporturilor tot ceea ce se întâmplă pe şantierele aflate în lucru în România. Ăsta e unul dintre primele lucruri pe care le voi face", a susţinut Grindeanu, după audierile din cele două comisii de specialitate din Parlament, care l-au confirmat pe funcția de ministru.
Un lucru e cert din prima: Grindeanu nu se pricepe nici la drone!
Ca să ții o dronă în aer 24 de ore din 24 și să transmiți live pe internet presupune să ai niște echipamente pe care nu le are probabil nici Department of Defense din SUA!
Grindeanu merge însă pe același stil teribilist pe care a mers și fostul său coleg de partid Dan Șova. „O începem și o terminăm până în 2016, chit că mă mut pe ea. Mă mut cu cortul pe autostradă și tot o termin”, a declarat Șova, pe vremea când era ministru al Transporturilor, despre autostrada Comarnic-Brașov.
Această autostradă este și azi la capitolul "proiecte de viitor cu care ne mândrim pe hârtie".
În loc de concluzie: După mai bine de opt ani de la declarațiile sale fanteziste, peste Șova s-a pus mucegaiul de cât a stat la "pârnaie". Se pregătește LinoLEUL?

Genul programului: PAMFLET!
Coloana a cincea este o rublică de pamflet și trebuie tratată ca atare.
Le mulțumim tuturor prietenilor noștri care ne sprijină cu informații. Îi rugăm pe toți cei care vor să ne trimită informații, documente, fotografii sau videoclipuri să ne contacteze prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.