C5. Baronul PNL Hubert Thuma mătură PSD-ul din CNAIR Recomandat

C5. Baronul PNL Hubert Thuma mătură PSD-ul din CNAIR

Directorul general provizoriu al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere - CNAIR, Cristian Pistol, zis "Piștol Gol", "are boală" pe adjunctul său, Bogdan Pascu.

Spaima că mai competentul director general adjunct ar putea să îi ia locul l-a făcut pe Piștoleț să se plângă la stăpânul său Hubert Petru Ștefan Thuma "von Ilfov" și a creat un adevărat eșafodaj de uneltiri pentru a-l înlătura pe Pascu de la CNAIR.

Trebuie reamintit faptul că Pistol și Pascu au "venit la putere" în CNAIR în aceeași perioadă.
În septembrie 2021, Dan Vîlceanu, ministrul interimar al Transporturilor de atunci, l-a numit pe Bogdănel în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al CNAIR și pe Cristinel pe cea de director general provizoriu.
În loc de concluzie: Nu vă puteți imagina cu câtă "dragoste curată" i se adresa în acea perioadă Piștol șefului său Pascu!

Între președinte și adjunct
"Zânzania" dintre cei doi a început, în luna mai 2022, după ce Bogdănel a preluat funcția de director general adjunct CNAIR. Pentru scurt timp, el a fost atât șeful cât și subalternul lui Piștol, până când "conducerea de partid și de stat" a Ministerului Transporturilor a decis să îi lase lui Pascu doar postul de director general adjunct.
Din acel moment, stilul arivist și miserupist al lui Pistol s-a ciocnit de stilul responsabil și disciplinat de muncă al lui Pascu.
În loc de concluzie: Piștol este incapabil să ia decizii importante, blochează activitatea companiei prin vraful imens de documente pe care nu își face timp să le semneze, dar este primul la poză atunci trebuie să își lingușească șefii!

Neagra - pupila lui Hubert din biroul permanent PNL sector 3, alături de Piștol
Buba a explodat în luna septembrie 2022, când Bogdan Pascu a avut "obrăznicia" să îi bată politicos obrazul consilierei lui Piștol, o fătucă plătită cu un salariu de 5.000 de euro pe lună.
Pentru a vă reaminti conflictul, publicăm mai jos un pasaj din pamfletul pe care l-am publicat atunci:
" O telenovelă marca CNAIR: Ecaterinca lui Piștol

Numirea Ecaterinei Manolache, poreclită "Neagra", pe postul de consilier personal, este una dintre "mărețele realizări" ale directorului general al CNAIR, Cristian "Piștol Gol".
"Făcuca" e descrisă de proprii colegi drept "o tânără zvăpăiată, neagră atât la păr, dar mai ales în cerul gurii".
După notele jenante luate la examenul de la Ministerul Justiției, se poate cu ușurință constata un aspect clar al vieții Ecaterincei: nu i-a prea plăcut școala. Dar la tupeu Neagra stă bine!
Tupeul e atât de mare și invers proporțional cu prezența la muncă, încât pu-pila lui Piștol a exasperat toată compania cu mapele de serviciu ale directorului general ascunse, nesemnate, dar ținute cu săptămânile degeaba, ca să le vadă ochișorii ei obosiți, când juna catadicsește să vină la muncă, în jur de ora 12-13, adică la amiază!
Bietul Piștol, epuizat psihic după semnarea unui contract ilegal cu italienii de la We Build, a decis să ia pauză o săptămână și să se ducă în concediu în prima parte a lunii august 2022.
Ecaterinca a venit plictisită la program, pe data de 8 august, probabil mahmură după vreo altă noapte în club.
Și, în loc să îi dea fătucii murături, directorul general adjunct al CNAIR Bogdan Pascu a somat-o să respecte programul de lucru ca restul salariaților.
Ca reacție la muștruluială, duduia, cu un aer superior și tupeul devenit proverbial, s-a închis în biroul lui Piștol.
Pe data de 9 august, Ecaterinca a venit la fel de obosită, cu cearcăne mai negre decât propriul păr, pe la ora 11.
Fără să îi pese de suferințele de după petrecerile nocturne ale fetei, Bogdan Pascu a luat-o la întrebări: de ce ține nejustificat mapele cu documente care trebuie semnate urgent și perturbă în acest fel activitatea companiei?
Cu același mult tupeu, Neagra a refuzat să dea mapele cu motivații penibile! În data de 11 august, lucrurile au explodat căci, sătul să accepte aroganțele pu-pilei lui Piștol, Pascu a chemat salariații de la Personal că facă proces verbal de nerespectare a programului de lucru.
De asemenea, directorul general adjunct a adus-o la el și pe Valentina Șerbănescu de la Integritate pentru ca aceasta să constate încălcarea gravă a Codului de Etică al companiei.
Aflată sub un adevărat asediu, Ecaterinca l-a sunat disperată pe Piștol Gol și i-a cerut să o ajute.
Directorul general al CNAIR a sfătuit-o să își ia un concediu medical în fals, până revine el la muncă.
Ca într-o telenovelă proastă, Neagra a simulat un leșin și a scăpat printre dinți și amenințarea: "Mă arunc de la etajul 12 al clădirii!". Pentru că nu prea vine la muncă, Ecaterinca nu știe că are doar 11 etaje clădirea Ministerului Transporturilor, în care este găzduită și CNAIR.
Revenit la muncă în a doua jumătate a lunii august, Piștol a încercat să anuleze cercetarea disciplinară a consilierei lui.
Nu a vrut să îi dea nici măcar un banal avertisment, deși sunt documente clare prin care se probează ilegalitățile femeii.
Pentru a salva onoarea Negrei, Piștol riscă să se trezească cu acuzații de fals în înscrisuri.
Bogdan Pascu are TOATĂ muniția și abia așteaptă să ”descarce” Piștolu’ în Cristian!
În loc de concluzie: Piștol e pe ducă și nici Ecaterinca nu se simte bine, deși se fac ilegalități pentru ”permanentizarea” pu-pilei în funcția de consilier personal al directorului general al CNAIR, pe un generos salariu de cinci mii de euro pe lună!".
În loc de concluzie reloaded: Neagra e tot pe funcție și are tot vreo 5.000 de euro pe lună!

Piștol - blat cu Damian
Și, dacă la realizări profesionale Piștol stă cam prost, la intrigi se pricepe de minune. Pentru a scăpa de incomodul adjunct, Cristinel a venit cu o idee "rupătoare": desființare postului de director adjunct al CNAIR!
Pentru aceasta a făcut un blat cu Ion Damian, omul de încredere al ministrului Sorin Grindeanu și actualul președinte al Consiliului de Administrație. Acesta din urmă a introdus pe ordinea de zi a CA din 17 noiembrie 2022, la punctul 12, propunerea PNL formulată de Piștol pentru desființarea funcției de director general adjunct, care a revenit PSD în urma negocierii politice. Se propune doar prelungirea mandatului directorului economic, funcție înființată în baza acelorași prevederi legale ca funcția de director general adjunct.
În loc de concluzie: Pe poziția de director economic vor să îl păstreze pe Ionuț Mașala, zis "Coadă de Cal", despre care colegii săi susțin că ar fi devenit milionar în euro numai din plata peste rând a facturilor emise de constructori.

Lăudărosul roade osul
Piștoleț, omul baronului PNL Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov, se laudă că se "descurcă" mai bine fără supervizarea directorului general adjunct și că se "bate pe burtă" cu pesedistul Sorin Grindeanu. El susține că ar avea o relație atât de apropiată cu ministrul Grindeanu încât acesta îi girează toate nebuniile și că Sorinel a fost de acord ca PSD-ul să renunțe la funcția de director general adjunct al CNAIR, care i-a revenit în urma negocierii politice cu PNL.
În loc de concluzie: Sorinel, îl lași pe Piștol să se tragă de șireturi cu tine?

Scurt istoric
Poziția de director general adjunct al CNAIR SA, cu contract de mandat, a fost înființată prin Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor CNAIR SA nr. 6/12.03.2020, în baza OUG 109/ 2011, Art. 35, alin (1) "În cazul societăților administrate potrivit sistemului unitar, consiliul de administrație deleagă conducerea societății unuia sau mai multor directori, numindu-l pe unul dintre ei director general." și alin (2) "Directorii pot fi numiți din afara consiliului de administrație sau dintre administratori, care devin astfel administratori executivi.".
La înființarea funcției de director general adjunct, au fost numiți, cu contract de mandat, de către ministrul PNL Lucian Bode, în baza OUG 109, director general Mariana Ioniță și director economic Ionuț Mașala. Pe funcția de director general adjunct, ministrul Bode l-a numit pe Ovidiu Barbier.
Odată cu preluarea Ministerului Transporturilor de către USR, conform negocierii politice, funcțiile de director general și director economic au rămas la PNL iar funcția de director general adjunct a revenit USR. Astfel, fostul ministru Cătălin Drulă l-a numit în această funcție pe Gabriel Budescu.
După ieșirea USR de la guvernare, ministrul interimar PNL Dan Vîlceanu l-a numit în funcția de director general pe penelistul Cristian Pistol, în locul Marianei Ioniță.
La preluarea ministerului Transporturilor de către PSD, conform negocierii politice, funcțiile de director general și director economic au rămas la PNL iar funcția de director general adjunct a revenit PSD. Și ministrul Sorin Grindeanu l-a numit în această funcție pe Bogdan Pascu.
În loc de concluzie: Acum, în setea lor nemărginită de putere, baronul Hubert le dă exemplar peste lăbuțe pesediștilor iar Piștol Gol lui Sorin Grindeanu și îl scot pe Bogdan Pascu din conducerea CNAIR!

Genul programului: PAMFLET!
Coloana a cincea este o rubrică de pamflet și trebuie tratată ca atare.
Le mulțumim tuturor prietenilor noștri care ne sprijină cu informații de calitate premium.
Îi rugăm pe toți cei care vor să ne trimită informații, documente, fotografii sau videoclipuri să ne contacteze prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..



CAMION FEST OCTOMBRIE 2022


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII E06

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.