Anglia. Șofer profesionist român, la închisoare după ce a ucis un veteran al armatei britanice Recomandat

Anglia. Șofer profesionist român, la închisoare după ce a ucis un veteran al armatei britanice

Florin Solomon, un șofer profesionist român, a fost condamnat, luni, 18 mai 2020, la patru ani și jumătate de închisoare după ce a recunoscut că a provocat decesul unei persoane și vătămarea gravă a alteia prin conducere periculoasă.

Un fost sergent al armatei britanice a fost ucis într-un accident de mașină, după ce șoferul român de camion a trecut pe culoarea roșie la semafor, în timp ce verifica o comandă făcută la Amazon.com pe telefonul său mobil. Veteranul Mark Byrne, în vârstă de 58 de ani, a murit la fața locului, după ce Toyota Corolla pe care o conducea a fost lovită de un Scania HGV, pe 21 ianuarie.
Soția sa Julie, în vârstă de 56 de ani, a fost rănită grav în accident. Ea a suferit o fractură de stern, dar a supraviețuit.
Florin Solomon, 29 de ani, șoferul român care a provocat nenorocirea, și-a recunoscut luni vina, chiar dacă inițial anunțase că a trecut la semafor pe culoarea galbenă. S-a dovedit de fapt că el a intrat în intersecția semaforizată de pe un drum de lângă Manchester pe roșu.
De fapt, el nici nu a văzut culoarea semaforului, pentru că era cu ochii în telefon și plasa o comandă pe Amazon.com. A lovit în plin mașina care intrase pe verde în intersecție. Filmările accidentului, scrie Telegraph, arată că, din direcția din care venea Solomon, semaforul era roșu de cel puțin 8 secunde.
Anchetatorii au stabilit, analizând datele din telefonul șoferului român, că el a plasat o comandă pe telefon chiar în momentul accidentului. Avea 49 de km la oră și pur și simplu nu a văzut drumul, fiind cu ochii în telefon.
Românul a fost condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare și interdicția de a conduce timp de 5 ani și 11 luni.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.