100.000 DE LOCURI DE PARCARE SIGURE PENTRU CAMIOANE, LIPSĂ ÎN EUROPA! Recomandat

100.000 DE LOCURI DE PARCARE SIGURE PENTRU CAMIOANE, LIPSĂ ÎN EUROPA!

Pentru șoferii profesioniști care călătoresc pe autostrăzi, găsirea unui loc sigur de parcare pentru camioane rămâne o mare încercare.

Locurile de parcare de pe autostrăzi sunt indisponibile în majoritatea cazurilor, fiind ocupate, având locuri rezervate cu luni înainte. Povestea este similară în întreaga Europă.
Truck Parking Europe, un start-up cu sediul în Utrecht, Olanda, a creat o platformă online care îi ajută pe șoferii de camioane să-și planifice rutele prin toată Europa, prezentându-le oferta de parcări securizate disponibile. De asemenea, le permite șoferilor să își rezerve locuri de parcare online. Conducătorii auto pot folosi acest serviciu prin aplicația mobilă a companiei sau prin intermediul unui desktop.

Apariție necesară
Niels de Zwaan, CEO al Truck Parking Europe, a explicat că ideea din spatele start-up-ului s-a născut după observațiile sale asupra problemelor ridicate de parcarea camioanelor în timp ce se afla în Germania împreună cu familia. "Am observant, când m-am oprit pentru alimentare, că multe camioane au fost parcate în acea zonă. Dar, după 10 minute, am observat o parcare mare în afara autostrăzii, unde 50% din spații erau goale", a spus de Zwaan. "Acest lucru m-a determinat să mă gândesc la crearea unei aplicații mobile care ar putea ajuta șoferii să găsească o parcare alternativă, sigură, care să nu se afle de-a lungul autostrăzii", arată portalul freightwaves.com.

Un deficit important
În cei patru ani de la înființare, Truck Parking Europe s-a extins ajungând, de la aproximativ 9.000 de locuri de parcare pentru camioane, la peste 34.000 de locuri de parcare verificate, devenind, astfel, o bază de date pentru întreaga Europă. "Toate locurile de parcare rezervate pe care le oferim sunt sigure. Avem relații directe și continuăm să le căutăm alături de operatorii de camioane și cu organizații din domeniu precum Asociația pentru Protecția Bunurilor Transportate", a declarat de Zwaan.
Astăzi, Truck Parking Europe este cea mai mare platformă din segment, cu peste un milion de descărcări de aplicații.
Furturile de mărfuri din Europa au ajuns la o cotă imensă. Furtul de mărfuri reprezintă peste 8 miliarde de euro în fiecare an.
În acest moment, se estimează că există un deficit de 100.000 de locuri de parcare sigure. Potrivit datelor Comisiei Europene, 300 de mii de locuri de parcare sunt sigure, dintr-un necesar de peste 400 de mii.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.