VIDEO CNAIR a uitat să prindă în lucrările de modernizare 6 kilometri de pe Centura București Recomandat

VIDEO CNAIR a uitat să prindă în lucrările de modernizare 6 kilometri de pe Centura București

Compania de Drumuri bagă peste 1,3 miliarde de lei în modernizarea șoselei care înconjoară Capitala, dar nu prinde în planurile sale tronsonul dintre Autostrada Soarelui și pasajul de la intersecția cu Șoseaua Olteniței. Lăsați la o bandă pe sens, cei șase kilometri ar putea pe viitor să reprezinte principalul punct critic de pe centură, în condițiile în care restul șoselei va avea câte două benzi pe sens.

 

Ca să rezolve o bună parte din problemele semnalate de șoferii, care tranzitează centura Capitalei, Compania de Infrastructură a dat drumul la proiecte pentru construirea de pasaje și modernizarea a zeci de kilometri de șosea. Valoarea celor aflate, atât în execuție, cât și în licitație, sare de 1,3 miliarde de lei.

Totuși, există o bucată de aproape șase kilometri pentru care șefii de la Drumuri nu au anunțat lucrări de modernizare. Este vorba despre tronsonul dintre Autostrada Soarelui și pasajul de la intersecția cu Șoseaua Olteniței.

Asta deși se vede după cozile de mașini că și pe acest sector mai este nevoie de două benzi, dar și de schimbarea asfaltului.

Reprezentanții Companiei de Drumuri au recunoscut, pentru Digi24, că nu au cerut bani europeni pentru ca și cei șase kilometri de drum să primească o față nouă, așa cum au făcut pentru restul proiectelor de pe centura Capitalei. Ministerului Transporturilor spune că toate proiectele de modernizare a centurii Capitalei au la bază studiul orbitatelor Bucureștiului realizat de la Banca Europeană de Investiții (BEI) în perioada 2017-2018.

Potrivit acestui document, pe termen mediu, proiectele importante de investiții care să fluidizeze traficul din jurul Capitalei sunt:

- realizarea Autostrăzii de Centură a Capitalei (avem lucrări pe Autostrada de Centura Sud, n.red);

- finalizarea dublării centurii în partea de nord;

- dublarea centurii de sud între A1 (Autostrada București-Pitești) și DN5 (deci fără secțiunea dintre A2 și Șoseaua Olteniței);

De asemenea, studiul a considerat important și realizarea unor intersecții amenajate denivelat (adică noduri rutiere suspendate sau pasaje la Mogoșoaia, Berceni, Olteniței și Domnești) dar și realizarea unor drumuri radiale în plus spre București.

Prin urmare, deși și sectiunea dintre Șoseaua Olteniței și A2 va trebui la un moment dat dublată, s-a considerat că fiind mai important realizarea celor patru pasaje și noduri rutiere și pornirea lucrărilor la Autostrada de Centură.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.