Uniunea Europeană ne explică de ce NU avem autostrăzi

Uniunea Europeană ne explică de ce NU avem autostrăzi

Corina Crețu, comisar european a declarat astăzi:

„Avem bani la Bruxelles pentru proiecte de infrastructură, nu avem proiecte.

Pentru Târgu Mureș - Iași în primul rând este o prioritate a Comisiei Europene și o spun cu toată sinceritatea, de aici, de pe podiumul Comisiei Europene, avem nevoie de a completa proiectele de infrastructură care conectează Europa, mai ales Republica Moldova, Moldova, de Europa centrală și de est.

Avem bani pentru studii de fezabilitate, nu avem nicio solicitare pentru aceste studii de fezabilitate.Dacă noi ne oferim și putem face acest studiu de fezabilitate până în 2020 - 2021 și să înceapă construcția, cred că am face un pas înainte și ar fi un pas important. Din păcate, am văzut că în ședința de guvern Guvernul a anunțat că vrea să facă această autostradă pe sistemul parteneriat public-privat.

Trebuie să îmi fac datoria și să spun atunci când o țară riscă să-și piardă șansa la dezvoltare pentru generații întregi.

S-au pierdut 2 miliarde de euro, din păcate în domeniul cel mai vulnerabil și cel mai necesar pentru România, cel al transporturilor. Pentru perioada 2014 - 2020 facem eforturi supraomenești să evităm dezangajările de fonduri.

Ceea ce vreau e ca oamenii să înțeleagă că din partea noastră (a Comisiei Europene, n.m.) există toată disponibilitatea, dar atâta vreme cât nu avem proiecte nu avem ce analiza și nu avem deci ce cofinanța. Mai simplu de atât nu văd ...”

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping