Primăria Miercurea Ciuc preia de la Ministerul Transporturilor construcția șoselei de centură

Primăria Miercurea Ciuc preia de la Ministerul Transporturilor construcția șoselei de centură

Miercuri, 12.01.2022, CNAIR a semnat cu Primăria Miercurea Ciuc protocolul de colaborare pentru relansarea proiectului VO Miercurea Ciuc de către autoritățile publice locale.

„Unitățile administrativ teritoriale ce urmează a fi traversate de Varianta de ocolire Miercurea Ciuc sunt comunele Siculeni, Sâncrăieni, Ciceu și Racu. Potrivit protocolului semnat astăzi la sediul CNAIR, Primăria Miercurea Ciuc urmează să deruleze procedurile de atribuire a unui contract pentru reactualizarea Studiului de Fezabilitate, precum și pentru elaborarea Proiectului Tehnic și a Documentației pentru obținerea autorizației de construire. Scopul protocolului încheiat vizează și elaborarea documentației de natură tehnico – economică.

Precizăm că acest proiect este în conformitate cu strategia de dezvoltare a infrastructurii rutiere asa cum a fost aprobată prin HG 1312/2021 ca parte a Planului Invetițional.

Sursa de finanțare pentru etapa de proiectare provine din fondurile europene alocate în cadrul POIM 2014-2020, iar execuția lucrărilor va fi finanțată prin Programul Operațional de Transport 2021-2027. Elaborarea documentației se va realiza cu suportul tehnic permanent al CNAIR SA prin structurile dedicate fluxului de dezvoltare a unui proiect de infrastructura rutieră. Documentația în forma sa finală va respecta rigorile de finanțare a unui proiect cu finanțare nerambursabilă.

VO Miercurea Ciuc reprezintă un alt exemplu de bună practică pentru implementarea proiectelor de infrastructură rutieră, în temeiul prevederilor OUG 88/2020, prin implicarea unităților administrativ teritoriale în scopul dezvoltării acelor obiective care intră pe raza administrativă a acestora”, anunță CNAIR.

În 2024 se estimează începerea lucrărilor de execuție, potrivit Primăriei Miercurea Ciuc :

,,Varianta de 19,1 kilometri va conecta zona Ciucului la viitoarea autostradă A8 (Ungheni–Târgu Mureș). Proiectarea și construcția variantei de ocolire, care se va desprinde de drumul european 578 înainte de Jigodin și se va reconecta înainte de Racu, ar putea începe cel mai devreme în 2024″.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.