112 milioane lei pentru monitorizarea a trei sectoare de autostradă și un DN
- Scris de tirmagazin3
- Imprimare
Guvernul a aprobat, miercuri, prin Hotărâre, indicatorii tehnico-economici privind realizarea sistemului de monitorizare şi informare asupra traficului şi a condiţiilor de circulaţie pentru trei sectoare de autostradă şi un drum naţional, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 112,8 milioane de lei cu TVA, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.
"A fost aprobată hotărârea de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii 'Sistem de monitorizare şi informare asupra traficului şi a condiţiilor de circulaţie' pentru autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, autostrada A2 Bucureşti-Cernavodă, autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti şi DN1 Bucureşti-Ploieşti. Valoarea estimată a acestor lucrări este de 112,8 milioane de lei cu TVA, investiţia urmând a fi derulată pentru o perioadă de doi ani", a declarat Cărbunaru, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
Acesta a adăugat că sectoarele de autostradă şi drumul naţional incluse în acest proiect au o lungime însumată care reprezintă o treime din lungimea autostrăzilor în operare din România, acestea urmând a fi dotate cu infrastructură inteligentă rutieră, uniform cu întreaga reţea naţională de autostrăzi. Sistemele vor fi integrate într-un nou centru de monitorizare şi informare din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Bucureşti.
"În acest fel vor fi armonizate serviciile de informare a participanţilor la trafic şi managementului reţelei rutiere cu sisteme inteligente de transport implementate la nivelul Uniunii Europene. De ce era necesară această investiţie? Pentru că respectivele sectoare de transport sunt proiectate şi construite în perioade diferite. Au în acest moment o dotare total diferită faţă de setul minim de servicii inteligente de transport prevăzut de cadru legislativ european în domeniu, pentru că fie nu aveau implementate aceste sisteme inteligente de transport, fie aceste sisteme erau mai vechi şi doar parţial instalate", a explicat Cărbunaru.
Finanţarea acestui proiect urmează a fi făcută din fonduri externe nerambursabile, alocate în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, dar şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, a mai precizat Cărbunaru.
Articole înrudite
- VIDEO Cum arată cei 32 de km de autstradă deschiși azi. Pe unde trec?
- VIDEO Cum va arăta Autostrada Sibiu - Făgăraș?
- VIDEO 2.000 de metri din primul tunel de autostradă au fost săpați
- Apar 3 noduri rutiere pe autostrăzile din România
- VIDEO Miercuri se deschid 32 de km de autostradă. Pe unde circulăm?