Duminică, 12 Noiembrie 2023 - TIRMagazin.ro

VIDEO. Migranți descoperiți în cala unui autocar și într-un locaș special amenajat dintr-un camion

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 24 de cetăţeni din Bangladesh care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un locaș special amenajat într-un camion condus de un cetățean lituanian.Alți 10 cetățeni din Sri Lanka și India au fost identificați în cala unui autocar, fără pasageri, condus de un cetățean ucrainean însoțit de un polonez și un indian.

Se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți cu privire la șoferii mijloacelor de transport și insoțitorii acestora, dar și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat în cazul persoanelor depistate.

*În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean lituanian aflat la volanul unui TIR înmatriculat în Lituania. Șoferul transporta paleți cu parchet pentru o societate comercială din Italia.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, într-un locaș special amenajat, 24 de cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, intrați legal în țara noastră.

Alt caz a fost înregistrat tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde polițiștii de frontieră arădeni au efectuat controlul amănunțit asupra unui autocar, condus de un cetățean ucrainean. Șoferul se deplasa pe ruta România Spania, fără pasageri, însoțit de un cetățean polonez și un indian.

Cu ocazia verificărilor, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse în cala de bagaje, zece persoane. La cercetări colegii noștri au stabilit că cei în cauza sunt cetățeni din Sri Lanka și din India, intrați legal în România.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru cei doi șoferi și cei doi însoțitori, și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.


CEFIN CAMION FEST


SCHMITZ OKTOBERFEST 2023

  • Publicat în News
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.