VIDEO. C5. Gusturile muzicale ale "patronului" de la ACI Giurgiu Recomandat

VIDEO. C5. Gusturile muzicale ale "patronului" de la ACI Giurgiu

COLOANA A CINCEA. Marian Mina, un biet profesoraș de sport, a avut o ascensiune fulminantă după ce a reușit să intre în grațiile fostului baron local de Giurgiu, Niculae Bădălău.

După ce a terminat Facultatea de Sport în 1999, Mina, zis "Scheletu", a dat lovitura vieții sale: s-a angajat pe postul de controlor de trafic la Agenția de Control și Încasare (ACI) Giurgiu. Timp de șase ani, omul a pus ban peste ban la ciorap și, din 2006, s-a mutat pe aceeași poziție la ACI Nădlac.

Schema de bază în CNAIR este că, dacă nu poți să iei șpăgi de la cei care primesc contracte pentru construcția sau întreținerea de drumuri, stai cu băieții la intrarea și la ieșirea din țară și îi tapezi la greu pe șoferii de camion.
Și, după trei ani de "trudit" la Nădlac, Marianică a reușit să își aranjeze întoarcerea acasă, în 2009, pe postul de șef al ACI Giurgiu. A stat puțin pe funcție, apoi a fost silit să se mulțumească cu poziție de șef de tură în aceeași Agenție.
Norocul i-a surâs după ce a reușit să devină "băiat de casă" al marelui "grof" de Giurgiu pe atunci, pesedistul Niculae Bădălău, zis "Ficățel".
În 2012, "Minovici" este numit din nou șeful ACI Giurgiu și, după numai un an, este propulsat de "Ficățelul pesedist" la șefia Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) București.
Deși cu locul de muncă la București, Scheletu a rămas în continuare marele "patron" de la ACI Giurgiu, principala sursă de bani negri a unei părți importante a păienjenișului politic din sudul României.
Scheletu a lăsat cu greu scaunul de la șefia DRDP București, după trei ani, în 2016, pentru o funcție politică de o mai mare anvergură. Nașul lui de cununie, "Ficățel", a tras sforile în PSD și a reușit să îl pună pe funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) Giurgiu.
Mina a stat patru ani la șefia CJ. Pe măsură ce influența lui Bădălău a scăzut în PSD, Mina a fost silit ca, din anul 2020, să se mulțumească cu o simplă sinecură politică: aceea de deputat în Parlamentul României.
Însă, așa cum a dezvăluit o investigație jurnalistică recentă, Mina se întâlnește și acum, în fiecare sâmbătă dimineața, cu oamenii lui de la ACI Giurgiu, cărora le transmite în continuare "dispoziții finale și tranzitorii". În ambianța "pretenoasă" a unui restaurant din localitatea dunăreană, foștii subalterni și protejați i se adresează Scheletului cu apelativul "patroane".
Marian Mina s-a dezis imediat de fostul său stăpân și naș, după ce Bădălău a fost arestat pentru corupție în noiembrie 2022.
Dubioase sunt însă și gusturile muzicale ale Scheletului. Băiat "simplu mobilat", cu "origini sociale sănătoase", profesorașul de sport nu pierde niciun prilej pentru a "da cu bani" în maneliști.
Ca mulți alți ghiolbani nou îmbogățiți, Marianică nu pierde niciun prilej de a le arăta altora că a scăpat de sărăcie.
În videoclipul de mai jos îl vedem pe Marian Mina cum îl umple de bancnote de 50 de euro pe un cântăreț de manele. Actualul deputat PSD dansează entuziasmat în loc să îi explice cântăciosului modalitatea dubioasă prin care a reușit el să pună mâna pe atâta valută.
În loc de concluzie: "De puta"-tul este îmbrăcat după ultima modă a caselor de modă de pe axa Fundulea-Băicoi: tricou alb, pantaloni de trening și pantofi de sport roșii!

Genul programului: PAMFLET!
Coloana a cincea este o rubrică de pamflet și trebuie tratată ca atare.
Le mulțumim tuturor prietenilor noștri care ne sprijină cu informații de calitate premium.
Îi rugăm pe toți cei care vor să ne trimită informații, documente, fotografii sau videoclipuri să ne contacteze prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.