Video exclusiv: SCANIA URBAN - AL TREILEA VAL AL NEXT GENERATION SCANIA Recomandat

Video exclusiv: SCANIA URBAN - AL TREILEA VAL AL NEXT GENERATION SCANIA

Scania ajunge la ultima etapă a lansării noii generații de camioane pentru piețele europene.

 

Inovațiile pentru aplicații urbane au apărut pentru prima oară în decembrie, în timp ce media și clienții din întreaga Europă au fost invitați să participe la testele rutiere la Scania din Södertälje. S-a pus accentul pe camioane și pe soluțiile de transport în operațiunile din interiorul, din jurul și între orașe dar și pe vehiculele care deservesc colectarea deșeurilor și pentru serviciile de urgență. Orașele în dezvoltare depind de conservarea unei bune mobilități pentru a rămâne atractive și pentru a-și atinge obiectivele de durabilitate.

"Cei care efectuează misiuni de transport în orașele de astăzi au în fața lor o serie de provocări ce trebuie depășite pentru a face față operațiunilor lor", spune Henrik Eng, Director, Urban, Scania Trucks. "Ca lideri în domeniul transportului durabil, Scania are ca punct de plecare nevoia de a oferi cele mai bune soluții posibile pentru a permite clienților noștri să facă față unor provocărilor precum congestia, siguranța, preocuparea pentru mediu și economii, condiții de lucru.", adaugă Eng.
Lansarea Scania se concentrează pe introducerea de soluții care să răspundă provocărilor clienților și să îi ajute să obțină cea mai bună economie globală posibilă. În plus față de întâlnirea cu seria extinsă de camioane pentru diverse aplicații urbane, oaspeții au putut afla, de asemenea, despre oferta Scania de servicii și soluții care contribuie atât la sustenabilitate, cât și la rentabilitate.
Soluțiile de transport urban implică totul, de la distribuția bunurilor și colectarea deșeurilor, la sistemele logistice avansate, cu accent pe durabilitate și eficiență. Orașele mari cu multe persoane, care locuiesc într-o zonă mică, pot fi mai eficiente, dar pot avea și mulți utilizatori ai acelorași drumurilor într-un spațiu limitat. Scania își consolidează poziția de lider prin furnizarea unor soluții de transport cu adevărat durabile, satisfăcând în același timp provocările tipice cu care transportul urban trebuie să se confrunte, cum ar fi rentabilitatea, zgomotul, aspectele de mediu și traficul.
"Lansarea Scania prezintă -aici și acum- servicii și o gamă largă de produse versatile, atât pentru motor dar și pentru cabină", spune Eng. "Am avut un răspuns fantastic la soluțiile noastre urbane. Extinderea ofertei noastre, care cuprinde, de la combustibilii alternativi și logistica transportului logistic, până la electrificare, a avut un impact deosebit de puternic", crede Henrik Eng, Director, Urban, Scania Trucks.

ORAȘELE MARI BENEFICIAZĂ DE PE URMA CONECTIVITĂȚII ȘI A PARTENERIATELOR SCANIA

• Scania Fleet Care garantează un timp de funcționare constant.
• Instruirea şoferilor bazată pe aplicații cu ajutorul modulelor Scania pentru utilizare urbană.
• Scania One oferă acces digital rapid la serviciile conectate de la Scania.

În industria transporturilor și a camioanelor, Scania s-a impus ca o companie care are cele mai clare obiective pentru obţinerea unor soluții durabile de transport. Se estimează că, într-un deceniu, 60% din populația lumii va locui în orașe. Scania abordează acest fenomen prin digitalizare și prin cele trei pietre de temelie pe care își bazează întreaga ofertă: eficiență energetică sporită, combustibili alternativi și electrificare, plus transport inteligent și sigur.
"Realizarea unui transport sustenabil nu este o sarcină uşoară, însă Scania este convinsă că acest aspect e posibil", spune Henrik Eng, Product Director, Urban, Scania Trucks.
"Prin înțelegerea provocărilor şi răspunsul oferit clienților noștri şi prin furnizarea de soluții durabile, ne asigurăm și viitorul nostru. Vehiculele conectate sunt una dintre soluţii în acest domeniu, palier în care Scania este un adevărat inovator.", crede Product Directorul.

Perioada de funcționare adecvată cu Scania Fleet Care
Relația dintre Scania și clienții săi este una de parteneriat, iar abordarea sa holistică se extinde la abordarea nevoilor clienților săi. Dar, din ce în ce mai mult, soluțiile Scania includ și servicii conexe.
În ultimul exemplu al acestei oferte, Scania începe să furnizeze serviciul Scania Fleet Care cu până la 100% timp de funcționare garantat, pe o perioadă de timp proiectată pentru a satisface nevoile fiecărui client (cum ar fi de la 7 am la 4 pm, de luni până vineri). De asemenea, Scania le oferă clienților garanția că întreținerea și reparațiile vor avea loc în afara acestei perioade de funcţionare.
"Scania Fleet Care este deosebit de potrivită pentru mediile urbane, în care aplicațiile și contextele fac timpul de operare crucial", spune Claes Åkerlund, Head of Scania Service Concepts.
"Exemple de aplicații urbane sunt cele pentru transportul frigorific și colectarea deșeurilor. Consecințele imediate ale faptului că aceste vehicule ajung în imposibilitatea de a nu își face treaba sunt, în general, negative și adesea costisitoare.", afirmă Åkerlund.
Piatra de temelie a serviciului este faptul că Scania numește un Manager de flotă (Fleet Manager) care monitorizează continuu vehiculele și status-ul lor, folosind instrumente analitice avansate. Scania este responsabilă pentru planificarea intrării în service și pentru asigurarea faptului că măsurile preventive -cum ar fi înlocuirea unei părți uzate care se apropie de sfârșitul duratei sale de viață înainte de a deveni o problemă- sunt efectuate fără a afecta disponibilitatea vehiculului.
Acest lucru îi permite companiei Scania să reducă la minimum orele în care maşina nu funcţionează, aşa cum era planificat, și să se asigure că timpul planificat pentru reparații și întreținere are loc în condițiile dorite de clienți, garantând să nu afecteze timpul care generează venituri pentru client. Scania monitorizează constant progresele înregistrate în direcția atingerii țintei și plătește în mod automat compensații în eventualitatea oricărei întârzieri de la planificarea reparaţiei.
"Perspectiva noastră holistică asigură că vehiculul este întotdeauna disponibil atunci când este necesar, în timp ce clientul evită stresul şi îşi poate planifica operaţiunile mai bine", spune Åkerlund.

Instruirea șoferilor

Un alt exemplu al modului în care Scania vine în ajutorul celor care lucrează în oraș și rezolvă dificilele provocări cu care trebuie să facă aceştia față sunt formarea conducătorilor auto printr-un program special conceput pentru aceştia.
"Fiind responsabil pentru un camion într-un oraș important este unul dintre cele mai grele lucruri", spune Per Lindstrand, Head of Product Management, Fleet&Driver Services. "Trebuie să faci față cerințelor ridicate de livrare la timp, în timp ce conduci în siguranță.", adaugă el.
Ca răspuns, Scania lansează acum un curs de instruire bazat pe aplicații, care poate fi personalizat diferitelor provocări pe care le întâlnești în traficul din orașele mari, fiind în același timp deschis și pentru adaptările locale.
"Am văzut deja cât de mult este apreciat acest training", spune Lindstrand.
"Transportatorii din întreaga lume au provocări, cum ar fi lipsa șoferilor sau a șoferilor care nu sunt echipați profesional corespunzător pentru a face faţă condusului dificil în oraș. Oricine trece prin formarea noastră își va îndeplini misiunea într-un mod mai durabil din toate punctele de vedere.", adaugă Per Lindstrand, Head of Product Management, Fleet&Driver Services.

Piața digitală
Scania One, introdusă în 2017, este o piață digitală care oferă acces rapid și ușor la gama de servicii oferite de Scania. Scania One oferă atât serviciile proprii ale companiei Scania, cât și ale altora.
"Prin facilitarea clienților de a intra în contact și de a beneficia de serviciile digitale, am consolidat și valoarea parteneriatului lor cu Scania", spune Lindstrand.

NEXT GENERATION SCANIA: SERIA L, O NOUĂ CABINĂ PENTRU ORAȘ

• O serie complet nouă de cabine cu intrare joasă pentru mediile urbane
• Pentru distribuție, colectare a deșeurilor și construcții
• Un singur pas de îmbarcare combinat cu coborâre automată
• Până la trei zone de pasageri; ușor de deplasat în interiorul cabinei
• Ergonomie optimă și interacțiune cu alți utilizatori ai drumului
• A Scania City Safe Window pentru a oferi o vizibilitate sporită și siguranță

Noile cabine din seria L de la Scania au atras o atenție deosebită din partea furnizorilor și cumpărătorilor de servicii de transport pentru mediile urbane și oraş. Noua serie L oferă o ergonomie excelentă și se află în elementul său în oraș. Este concepută pentru a îmbunătăți interacțiunea dintre camion și împrejurimi, indiferent dacă sunt implicate operaţiuni de distribuție, colectare deșeuri sau construcții.
"Seria L este un excelent exemplu de abordare a soluțiilor personalizate", spune Henrik Eng, Product Director, Urban, Scania Trucks. Seria L a fost concepută special pentru a răspunde provocărilor pe care conducătorii auto, care sunt angrenaţi în munci care operează în principal în mediul urban, trebuie să le facă față. Seria L dă rezultate eficiente în traficul intens, unde mulți utilizatori de drumuri trebuie să interacționeze unul cu celălalt.

Utilizări inovatoare
"Fiind poziţionată la acelaşi nivel cu mediul înconjurător, având în același timp și un pas de îmbarcare bine conceput, cabina este apreciată de șoferi", spune Eng. "Există o tendință clară spre cabinele cu intrare joasă pentru camioanele care operează în oraș. Ele sunt acum solicitate nu numai pentru camioanele de gunoi, ci și pentru segmentele de construcții și distribuție", afirmă el.
Eng spune că există un mare interes în trecerea la autovehicule cu intrare joasă, având în vedere interesul sporit față de durabilitate. Această tendinţă este în special imprimată de autoritățile locale.
"Există o dezvoltare rapidă pe mai multe niveluri", subliniază Eng. "În afară de aspectele de mediu, orice lucru care reduce zgomotul și sporește siguranța rutieră se cere pe piaţă. Cumpărătorii din industria de transport orientați spre viitor doresc să își îndeplinească sarcinile de transport cu cel mai mic impact posibil asupra oamenilor și asupra mediului, aspect încurajat de municipalităţi, care impun zone cu cerințe specifice de zgomot și de mediu.", spune Henrik Eng, Product Director, Urban, Scania Trucks.

Trei înălţimi disponibile
Cabinele din seria L sunt lungi de 20 de decimetri și sunt disponibile cu trei înălțimi diferite ale acoperișului: joasă, normală și înaltă. Dacă ordonați unul cu “kneeling” (care este activat automat prin intermediul frânei de mână), există doar o singură treaptă pentru a intra în cabină -înălțimea podelei este în jur de 80 de centimetri (depinde, într-o oarecare măsură, de alegerea anvelopei). În afară de faptul că este joasă, pasul de îmbarcare are, de asemenea, o deschidere de 79 de centimetri lățime. Fără "îngenunchere" (kneeling), sunt necesari doi pași.
Ambele faţete ale cabinei oferă aceleași înălțimi ale treptelor de îmbarcare. De asemenea, este ușor să vă deplasați în cabină.
Seria L este alimentată de noul motor de 9 litri al Scania, disponibil în trei niveluri diferite de putere pe motorină. În cursul anului 2018, Scania va adăuga motorul alimentat cu gaz (gas engine) de 9 litri, la două niveluri de putere (atât pentru CNG, cât și pentru GNL). Toate motoarele pot fi combinate cu sistemul Scania Opticruise sau cu o cutie de viteze automată Allison. Configurațiile tipice ale osiilor pentru aplicațiile urbane sunt 4x2 sau 6x2 * 4, adică cu puntea de direcție electrică a Scania.
"Oferind o ergonomie excelentă pentru oricine se urcă în cabină în mod regulat, facilitând în același timp conducătorului auto interacțiunea cu mediul înconjurător, Scania seria L este locul potrivit pentru a te juca în oraș", spune Eng. "Dacă echipați camionul cu Scania City Safe Window, plasat în ușa pasagerului, și un sistem de camere video, acest lucru îmbunătățește semnificativ siguranța", afimă el.

O fereastră sigură
O inovație majoră în domeniul siguranței este că Scania a introdus opțiunea Scania City Safe Window în portiera pasagerului, pentru toate versiunile cabinelor P și L. O fereastră amplasată jos în portiera pasagerului sporește capacitatea șoferului de a detecta utilizatorii vulnerabili de pe drum, cum ar fi copiii, bicicliștii și pietonii aflați în imediata vecinătate a vehiculului.
"Conducătorii auto care lucrează în orașe aglomerate au nevoie de tot ajutorul pe care îl pot obține, astfel încât marjele de siguranță să fie mereu pe partea lor", spune Eng. "O fereastră simplă, analogică, în portieră aduce mai multă clarviziune decât s-ar putea aștepta, reducând, de asemenea, nivelurile de stres. Soluțiile care implică camere și senzori nu reduc în nici un fel capacitatea de a vedea şi a stabili un contact vizual cu alte persoane aflate în trafic", afirmă el.
The Scania City Safe Window poate fi comandată pentru ușa pasagerului pentru toate cabinele P și L, cabinele cele mai frecvent utilizate în aplicațiile urbane. Fereastra restricționează deschiderea ferestrei laterale normale a ușii. Dar aceasta nu are importanță prea mare deoarece fereastra din partea conducătorului auto este folosită pentru predarea documentelor de transport.
"La Scania, lucrăm la mai multe niveluri diferite pentru a minimiza impactul camioanelor noastre asupra lumii din jurul nostru", spune Eng.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping