Noi teste Scania pentru condusul în PLUTON. Ce se întâmplă când se insinuează o mașină străină Recomandat

Noi teste Scania pentru condusul în PLUTON. Ce se întâmplă când se insinuează o mașină străină

Deși nu a fost efectuate teste în condiții de trafic real, Scania face progrese  pentru a perfecționa deplasarea în pluton cu ajutorul tehnologiei autonome. Recent, Scania a făcut o serie de teste la nord de Stockholm, fără, însă, ca autocamioanele să intre în trafic.

Mersul în pluton este o metodă care permite o creștere a capacității de deplasare rutiere. Scania dezvoltă această tehnologie de mai mulți ani.

În timpul acestui ultim test, pentru a arăta fiabilitatea sistemului, un angajat Scania a condus un vehicul "intrus" în acest pluton de camioane. S-a evidențiat modul în care se adaptează camioanele atunci când o mașină se strecoară între ele. S-a văzut că, în mod automat, camioanele creează un gol, permițându-i vehiculului să se furișeaze între ele. De asemenea, camioanele Scania acoperă golul atunci când mașina-intruder intră în depășire și iese din pluton. Sistemele de frânare răspund automat acestor manevre, după cum au demonstrat-o testele.

Sistemul Scania utilizează comunicațiile fără fir, astfel încât un pluton de camioane să poată urma liderul la o distanță apropiată, într-un mod sigur și eficient. Toate camioanele care urmează vehiculul vor consuma mai puțin beneficiând de reducerea frecării cu aerul.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping