VIDEO: MERCEDES-BENZ TRUCKS A LANSAT TRUCKSTORE ÎN ROMÂNIA Recomandat

Valeriu Zaharia, Managing Director Truck & Bus Mercedes-Benz România Valeriu Zaharia, Managing Director Truck & Bus Mercedes-Benz România

Divizia Truck & Bus a Mercedes-Benz România a lansat oficial, pe 27 iunie 2019, TruckStore, o platformă dedicată vânzărilor de autovehicule comerciale grele rulate.

Vânzarea de camioane rulate și servicii conexe este unul dintre segmentele principale de afaceri ale Daimler Trucks.

truckstore

.
În urma unui proces de rebranding, sediul departamentului Autocamioane Rulate al Mercedes-Benz România, aflat pe Str. Rudeni, nr. 103, Chitila, și-a deschis porțile, începând cu 27 iunie, ca punct de vânzare camioane rulate și servicii TruckStore.
„Lansarea TruckStore în România reprezintă o nouă etapă de dezvoltare pe piața locală și un pas important în consolidarea poziției de lider în piața autovehiculelor comerciale grele rulate. Dezvoltarea impresionantă a acestui segment, cu o creștere a vânzărilor de peste 100% în ultimii trei ani, este dovada planificării strategice și rezultatul profesionalismului și muncii de echipă a departamentului Autocamioane Rulate al Mercedes-Benz România”, a declarat Valeriu Zaharia, Managing Director Truck & Bus Mercedes-Benz România.
Rețeaua internațională TruckStore oferă acces la un portofoliu de autovehicule multi brand, de diverse tipuri și vechimi, de la capete tractor până la remorci și semiremorci rulate. De asemenea, TruckStore oferă o gamă largă de servicii de calitate, concepută pentru a veni în ajutorul clienților săi.

Prezenți la eveniment, jurnaliștii revistei TIR au realizat o serie de interviuri:

Alina Anton Pop, Director Marketing&PR Revista TIR: Cât de mult vă ajută divizia TruckStore în vânzarea de camioane Mercedes-Benz noi?

valeriu zaharia

Valeriu Zaharia, Managing Director Truck & Bus Mercedes-Benz România: Dată fiind diversitatea instrumentelor pe care le utilizăm în vânzarea de camioane noi în România, dar și în alte țări, existența unui department de camioane rulate este absolut necesară. Nu mai putem concepe, astăzi, în general, derularea unor activități de vânzare de camioane noi fără a avea în spate un astfel de departament. Începând cu procesul de trade-in, prin care încurajăm reînnoirea flotelor clienților noștri, prin preluarea camioanelor rulate și oferirea la schimb a unor camioane noi cu care să își îmbunătățească performanțele și continuând cu procesul de „buy-back” prin care vindem camioane noi, pe o perioadă determinată de 3-5 ani, după care clientul aduce camionul înapoi pentru o valoare de răscumpărare bine determinată. În oricare dintre aceste situații, vânzarea camionului rulat este imperios necesară, astfel că existența departamentului de vânzări de camioane rulate este absolut imperativă. TruckStore propune o alternativă modernă de comunicare și promovare online a camioanelor, dar se diferențiază de alte servicii similare datorită standardelor înalte de calitate, garanției și proceselor integrate într-un format standard. Noul brand ne va ajuta la îmbunătățirea performanțelor în vânzarea camioanelor rulate, cu efecte în vânzarea de camioane noi.

Alina Anton Pop, Director Marketing&PR Revista TIR: De ce a fost nevoie de o reorganziare a departamentului de camioane rulate a Mercedes-Benz, sub brandul TruckStore?

virgil titirișcă

Virgil Titirișcă, Used Trucks Manager, Mercedes-Benz România: Ne-am propus ca departamentul de vehicule rulate al Mercedes-Benz România să devină principalul pol de vânzări de camioane rulate din România. În ultimii ani, volumele noastre de vânzări au crescut exponențial, de aceea am dorit să încununăm acest succes cu aderarea la conceptul TruckStore, care reprezintă un set de standarde mult mai ridicate ale calității produsului, dar și ale serviciilor adiacente.

Alina Anton Pop, Director Marketing&PR Revista TIR: Cât de mulțumit sunteți de Departamentul de camioane rulate al Mercedes-Benz România?

Adrian Parfenie, Manager Transport Safir SRL Vaslui: Societatea noastră deține 50 de camioane cu care transportăm produse din carne și preparate din carne. Anul trecut, am achiziționat șase vehicule Mercedes-Benz Actros de la Departamentul Autocamioane Rulate al Mercedes-Benz România. Avem în plan achiziția a încă două vehicule, deoarece suntem mulțumiți de calitatea camioanelor și de colaborarea cu consultanții de vânzări.

Două perspective
În cadrul conferinței de presă, invitații au vorbit despre importanța TruckStore.

Ulrich Loebich, Head of Used Business Mercedes-Benz Trucks

"Este, fără îndoială, un moment important pentru Mercedes-Benz în România. Inaugurarea TruckStore, ca brand și platformă de vânzare a camioanelor rulate, poate fi văzută din două unghiuri diferite. Prima perspectivă este cea a clienților care vor avea acces la astfel de operațiuni bazându-se pe garanția succesului avut de Mercedes-Benz în afacerile din toată lumea. Deschiderea TruckStore vine ca o încununare a succesului obținut de Mercedes-Benz România. Dacă ne uităm la cifre, vom vedea o creștere a vânzărilor în perioada 2018-2019. Este un semnal puternic și o confirmare a performanțelor realizate în ultimul an în țara dumneavoastră. Iar acest aspect se datorează muncii susținute a echipei din România și a faptului că membrii ei au avut un singur scop – să își servească clienții cât mai bine și să devină un partener în toate etapele vânzării pentru cei care vor să cumpere vehicule rulate.
Există o a doua perspectivă care izvorăște din angajamentul luat de Mercedes-Benz Trucks, ca producător cu istorie, de a continua și dezvolta acest segment în România. Cu toții suntem aici să îi ajutăm pe clienții deja existenți și pe cei noi. Rezultatul colaborării noastre și eforturile depuse se văd în deschiderea TruckStore, o platformă dedicată pentru a-i ajuta pe clienții noștri să găsească produsele care li se potrivesc, la calitatea dorită și la momentul oportun.", a declarat Ulrich Loebich, Head of Used Business Mercedes-Benz Trucks.

Un pachet de servicii
„TruckStore este cea mai mare platformă dedicată vânzărilor de camioane rulate, având, în Europa, 28 de locații, inclusiv cea din România. TruckStore, disponibil de acum în 15 țări, reunește un total vânzări de 20.000 de camioane anual, la care și noi trebuie să contribuim. Deschiderea este un pas important nu doar pentru extinderea rețelei, dar și pentru sprijinul pe care divizia de camioane rulate îl aduce vânzărilor de camioane. Anul acesta, în februarie, am sărbătorit al cincilea an consecutiv în care Mercedes-Benz Trucks este lider de piață în categoria camioane noi. Vânzările de camioane rulate și TruckStore ne vor sprijini din ce în ce mai mult în strategia noastră de a avea un rol puternic în România. Implementarea, din 2008, a conceptului de camioane rulate Mercedes-Benz în România s-a dezvoltat și, în ultimii ani, a devenit un sprijin puternic pentru vânzarea de camioane noi, oferind clienților soluții adaptate nevoilor lor atunci când e vorba de înnoirea flotelor sau când e vorba de promisiunea de răscumpărare a camionului după o perioadă stabilită de exploatare. Oferta TruckStore se referă nu doar la vânzarea unui camion rulat, dar și la un pachet de servicii: garanția aduce liniște clienților în ceea ce privește posibilele riscuri care vor fi rezolvate fluid și nebirocratic. Diferitele metode de finanțare care permit accesul la camioane sunt oferite coerent de Mercedes-Benz Financial Services.", a declarat Valeriu Zaharia, Managing Director Truck & Bus Mercedes-Benz România.

Toate vârstele și rulajele
"Avem aici, în această locație, peste 250 de camioane rulate, care sunt suplimentate la nivel internațional de peste 8.000 de vehicule. Aici vorbim de toate vârstele și rulajele, evident reflectate în preț. În acest moment, teoretic suntem capabili să acoperim orice nevoie din partea clienților.", a afirmat Virgil Titirișcă, Used Trucks Manager, Mercedes-Benz România.

Categoriile Gold, Silver și Bronze
Pentru a găsi rapid și ușor un autovehicul care să satisfacă nevoile și dorințele clienților, TruckStore a clasificat autovehiculele în categoriile Gold, Silver și Bronze, în funcție de raportul calitate-preț:

Categoria Gold
• Vechime autovehicul de maximum 4 ani
• Garanție TruckStore / Garanție de la producător
• Inspecție tehnică în conformitate cu standardele TruckStore
• Toate reparațiile și serviciile necesare
• Inspecția tehnică periodică impusă de lege
• Reparații complete
• Adâncimea profilului anvelopelor de cel puțin 6 mm

Categoria Silver
• Vechime autovehicul de maximum 6 ani
• Garanție TruckStore pentru vehiculele selectate
• Inspecție tehnică în conformitate cu standardele TruckStore
• Reglementare tehnică
• Reparații complete
• Adâncimea profilului anvelopelor de cel puțin 3 mm

Categoria Bronze
• Inspecție tehnică
• Reglementare tehnică
• Întreținere de bază

Garanția TruckStore
Valabilă pentru grupul motor-propulsor, garanția TruckStore minimizează riscul de pierderi în cazul avariilor neașteptate. Centrul de revendicare a garanției TruckStore este disponibil 24h pe zi, 7 zile pe săptămână. Garanția TruckStore este valabilă pe întreg teritoriul UE, iar procedura de accesare este simplă și lipsită de birocrație.

Achiziție camioane
TruckStore oferă atât posibilitatea de a cumpăra, cât și de a vinde un camion la un preț corect. Specialiștii TruckStore evaluează autovehiculul și transmit clientului oferta de achiziție.

Servicii financiare
De la leasing financiar la oferte tip buy-back, gama extinsă de servicii financiare le oferă clienților TruckStore numeroase soluții, adaptate nevoilor și posibilităților fiecăruia.

Trade-in
Acest serviciu oferă clienților posibilitatea de a deduce din prețul de achiziție al unui camion nou valoarea actuală a camionului pe care îl dețin, în baza unei evaluări a acestuia. Clienții pot alege și a doua opțiune prin care valoarea camionului deținut poate constitui avans în cazul unui contract de leasing.

Clienți externi
Clienții din afara României pot achiziționa camioane de la TruckStore România, aceștia beneficiind de servicii de suport, ce acoperă toate procedurile și formalitățile necesare pentru export.

Despre TruckStore
TruckStore a fost lansat în anul 2001 ca brand pentru vânzarea de autovehicule comerciale rulate Mercedes-Benz Trucks, primul punct de lucru fiind deschis în Germania. Principalul factor ce a determinat înființarea TruckStore a fost dezvoltarea constantă a programelor de tip buy-back, datorată orientării companiilor de transport către sisteme de leasing și de închiriere pe durate scurte.
În prezent, TruckStore este cea mai mare platformă de vânzări de autovehicule comerciale rulate din Europa. Rețeaua TruckStore cuprindea, până la lansarea în România, 27 de centre, în 14 țări europene, realizând un volum de vânzări de peste 20.000 de camioane pe an și o cifră de afaceri de aproximativ 600 de milioane de Euro.
Începând din 27 iunie 2019, www.truckstore.com, platforma online în care stocul național de autovehicule TruckStore este actualizat în timp real, devine disponibilă și în limba română. În plus, vizitând noul sediu TruckStore din Str. Rudeni, nr. 103, Chitila, jud. Ilfov, clienții beneficiază de consiliere profesională în găsirea soluției perfect adaptate nevoilor lor, din partea reprezentanților de vânzări TruckStore România.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping