Hyundai Motor Company va furniza un vehicul comercial ușor 100% electric de pe platforma Global eLCV către Iveco Group în Europa Recomandat

Hyundai Motor Company va furniza un vehicul comercial ușor 100% electric de pe platforma Global eLCV către Iveco Group în Europa

Hyundai Motor Company și Iveco Group (EXM: IVG) au anunțat, la începutul lunii februarie 2024, semnarea unui acord de furnizare în Europa a unui vehicul comercial ușor complet electric cu sigla IVECO, care va utiliza platforma Global eLCV a Hyundai.

Noul vehicul se va alătura gamei de vehicule utilitare ușoare electrice a Iveco Group, îmbunătățind portofoliul de vehicule utilitare ușoare ale Grupului, alături de binecunoscutul Daily.

La ceremonia de semnare a contractului, care a avut loc la sediul Hyundai Motor Company din Seul, Coreea de Sud, au participat Jaehoon Chang, Președinte și CEO al Hyundai Motor Company, Ken Ramírez, Vicepreședinte Executiv și Head of Global Commercial Vehicle & Hydrogen Business la Hyundai Motor Company, Gerrit Marx, CEO al Iveco Group, și Luca Sra, Președinte al Truck Business Unit, Iveco Group.
Hyundai Motor și Iveco Group și-au inițiat parteneriatul în martie 2022 și, de atunci, au generat rezultate concrete legate de vehiculele comerciale alimentate cu hidrogen, inclusiv dezvoltarea în comun a modelului eDAILY FCEV și lansarea autobuzului urban E-WAY FCEV. Noul acord nu aduce doar o extindere a parteneriatului lor, pentru a acoperi o arie mai largă de game ecologice, ci subliniază și angajamentul ambelor companii de a accelera tranziția către o mobilitate și un transport neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.
Vehiculul cu sigla IVECO va fi primul model de export care va utiliza noua platformă Global all-electric Light Commercial Vehicle (eLCV) de la Hyundai, o platformă globală EV dedicată vehiculelor utilitare cu greutate totală de 2,5 tone până la 3,5 tone. Platforma inovatoare dispune de cea mai recentă tehnologie Hyundai pentru următoarea generație de BEV-uri, cu un design cu podea joasă care permite o utilizare îmbunătățită pentru încărcarea și transportul de marfă, conceput special pentru a întâmpina nevoile viitoarelor vehicule electrice cu destinație specială de pe piață.
În cadrul acestui parteneriat, Hyundai va produce și furniza autoșasiul cu sigla IVECO pentru piața europeană, iar Iveco Group va personaliza la nivel local și va distribui vehiculele complete exclusiv prin intermediul canalelor sale de vânzări. Noul produs al Iveco Group, bazat pe platforma Global eLCV de la Hyundai, va avea lansarea la ediția din acest an a IAA Transportation 2024, care se va desfășura în perioada 16 - 22 septembrie 2024, la Hanovra, Germania.
Luca Sra, Președinte Truck Business Unit, Iveco Group, a declarat: "Parteneriatul unic dintre Iveco Group și Hyundai Motor Company face încă un pas înainte. Introducerea acestui nou vehicul complet electric este cu atât mai de importantă pentru piața europeană acum când distribuția și livrările urbane și suburbane sunt misiuni cruciale pentru operatorii logistici. Suntem încrezători că acest acord nu numai că va consolida oferta noastră de produse, dar va aprofunda și relația noastră cu Hyundai, deschizând calea pentru proiecte de colaborare continuă, spre o societate mai sustenabilă."
"Suntem încântați să extindem și mai mult portofoliul de produse al parteneriatului nostru prin valorificarea noii noastre platforme de vehicule comerciale ușoare, complet electrice", a declarat Ken Ramírez, Vicepreședinte Executiv și Head of Global Commercial Vehicle & Hydrogen Business la Hyundai Motor Company. "Credem că platforma noastră Global eLCV împreună cu expertiza Iveco Group pe piața europeană vor fi o forță transformatoare pe piața vehiculelor utilitare ușoare, contribuind la accelerarea unui viitor neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon în Europa."

Despre Hyundai Motor Company
Înființată în 1967, Hyundai Motor Company este prezentă în peste 200 de țări, cu peste 120.000 de angajați dedicați să facă față provocărilor reale de mobilitate din întreaga lume. Pe baza viziunii de brand "Progres pentru umanitate", Hyundai Motor își accelerează transformarea ca Furnizor de Soluții de Mobilitate Inteligente. Compania investește în tehnologii avansate, cum ar fi robotica și Mobilitatea Aeriană Avansată (AAM), pentru a aduce soluții revoluționare, urmărind, în același timp, inovarea deschisă spre viitoarele servicii de mobilitate. În căutarea unui viitor sustenabil pentru întreaga lume, Hyundai își va continua eforturile de a introduce vehicule cu emisii zero echipate cu tehnologii de vârf în domeniul pilelor de combustie cu hidrogen și al vehiculelor electrice.

Despre Iveco Group
Iveco Group N.V. (EXM: IVG) este casa unor oameni și branduri unice care vă sprijină afacerea și misiunea cu scopul de a promova o societate mai durabilă. Cele opt mărci sunt o forță, fiecare în aria sa specifică: IVECO, o marcă de pionierat în domeniul vehiculelor comerciale, care proiectează, produce și comercializează camioane grele, medii și ușoare; FPT Industrial, un lider global într-o arie largă de tehnologii avansate de propulsie în sectoarele agriculturii, construcțiilor, marinei, producției de energie și vehiculelor comerciale; IVECO BUS și HEULIEZ, mărci de autobuze și autocare premium și de transport în comun; IDV, pentru echipamente de apărare și protecție civilă extrem de specializate; ASTRA, lider în domeniul vehiculelor grele de carieră și de construcții de mari dimensiuni; MAGIRUS, renumitul producător de vehicule și echipamente de luptă împotriva incendiilor; și IVECO CAPITAL, divizia de finanțare care le sprijină pe toate.
Grupul Iveco are peste 35.000 de angajați în întreaga lume și dispune de 20 de unități industriale și 29 de centre de cercetare și dezvoltare.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.