GLS își actualizează flota cu 120 de autovehiculele IVECO S-WAY LNG și Bio-LNG Recomandat

GLS își actualizează flota cu 120 de autovehiculele IVECO S-WAY LNG și Bio-LNG

GLS, una dintre cele mai importante companii de curierat rapid din Italia, își actualizează flota cu 120 de autovehicule IVECO S-WAY LNG și Bio-LNG, ca parte a angajamentului pentru sustenabilitatea mediului.

Inițiativa face parte din programul certificat, “Climate Protect", și are ca obiectiv reducerea emisiilor cu până la 100% până în 2025. Acest lucru va fi posibil prin folosirea vehiculelor eco-friendly, cu tracțiune electrică și hibridă, atât pentru transporturi pe distanțe scurte, cât și pentru misiuni pe distanțe mai lungi.
“Acest proiect ambițios cu IVECO este parte din strategia noastră de a asigura flota cu un procent de 40-50% de vehiculele cu un impact cât mai mic asupra mediului, până în 2025. Noi credem că tehnologia Bio-LNG poate avea un impact major, în industria noastră, prin reducerea emisiilor cu până la 95%, motiv pentru care ne îndreptăm rapid și cu determinare către această direcție, cu suportul IVECO", a declarat Klaus Schaedle, Director regional la GLS.
Noile vehicule IVECO S-WAY vor înlocui o flotă de vehicule diesel, realizată în proporție de 70% din vehicule Euro VI și 30% din vehicule Euro V. Obiectivul noii flote este acela de a avea un impact pozitiv semnificativ asupra mediului prin folosirea metalului fosil, care va reduce aproape 7.300 tone de CO2.
“Angajamentul GLS este o dovadă a faptului că sectorul transporturilor este momentan într-o dezvoltare sustenabilă. Suntem onorați să fim alături de GLS în misiunea lor. Biometanul are avantaje ecologice și economice, generând produse secundare valoroase, precum bio-CO2 care poate fi refolosit în industria alimentară și biofertilizant, care poate fi folosit în sectorul agricol. Vehiculele IVECO alimentate cu biometan sunt soluția prezentului pentru viitorul planetei noastre", a declarat Fabrizio Buffa, IVECO Italy Market Alternative Propulsions Manager.
Dintr-o analiză internă reiese faptul că înlocuirea a 745 de vehicule diesel cu vehicule electrice, încărcate cu energie 100% regenerabilă, echivalează cu plantarea a 146.000 de copaci, care acoperă o suprafață echivalentă cu 487 terenuri de fotbal. Cu biometan, această valoare crește exponențial, atingând o reducere a CO2 cu până la 78.000 de tone, echivalentul a 1,5 milioane de copaci.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.