Vor apărea Taxiurile Zburătoare

Vor apărea Taxiurile Zburătoare

Şeful uneia dintre cele mai mari companii aeronautice, Boeing, este de părere că oraşele vor cunoaşte beneficiile transportului aerian pe distanţe mici în următoarea decadă.


Dennis Muilenburg, şeful Boeing, crede că aşa-numitele taxiuri zburătoare, care vor transporta pasagerii în oraşe vor deveni realitate mult mai repede decât ne imaginăm acum.

În prezent, sunt deja create prototipuri funcţionale, tehnologia necesară fiind disponibilă. Era vehiculelor urbane zburătoare este suficient de aproape pentru ca autorităţile să înceapă deja să se gândească la regulile viitoarelor şosele 3D, este de părere CEO-ul Boeing.

Şeful Boeing nu este singur în optimismul său. Acesta este susţinut şi de un recent studiu realizat de Deloitte, care vorbeşte despre drone comerciale cu 2-5 locuri care vor arăta ca o evoluţie a elicopterelor actuale şi care vor începe să intre pe piaţă încă din 2020.

Boeing a cumpărat anul trecut Aurora Flight Sciences, o companie care dezvoltă taxiuri zburătoare împreună cu Uber, alt nume important care investeşte atât în maşini autonome, cât şi în vehicule zburătoare.

Aurora activează în acest domeniu încă din anii ’80 şi are în portofoliul său una dintre cele mai avansate maşini zburătoare – un vehicul zburător electric autonom, numit eVTOL. Primele zboruri-test publice ale eVTOL vor începe peste doi ani.

Şi principalul rival al Boeing, Airbus, experimentează în acest domeniu şi chiar pare să fie un pas înainte. A3, divizia din Silicon Valley a Airbus, a realizat deja la finalul lunii ianuarie primul test al taxiului aerian autonom Vahana.

Din cauza numeroaselor complicaţii şi măsuri de siguranţă care trebuie luate, cel mai probabil transportul oamenilor pe calea aerului în cadrul metropolelor va fi precedat de dronele care vor transporta mărfuri, precum cele folosite de Amazon pentru livrări.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.