VIDEO Poliția germană citește tahografele camioanelor de la distanță. Vezi cum procedează Recomandat

VIDEO Poliția germană citește tahografele camioanelor de la distanță. Vezi cum procedează

Poliția saxonă verifică de obicei camioanele suspecte pe baza anomaliilor vizuale.

Acest lucru este pe cale să se schimbe odată cu introducerea unei noi tehnologii de citire pentru tahografele digitale. Noul sistem preia date pe măsură ce trece camionul prin fața camerei video. Ministerul de Interne speră la controale mai obiective și mai rapide, în special în traficul din regiunea Görlitz.

VIDEO AICI

Poliția saxonă a prezentat luni un nou sistem de citire a tahografelor camioanelor. După cum a anunțat de Ministerul de Interne, tehnologia denumită „Comunicare dedicată pe distanțe scurte” (DSRC) a fost testată de serviciul de monitorizare a traficului de la sfârșitul anului 2020. Saxonia este primul stat federal în care DSRC va fi introdus în general.

Controlul în trecere
Potrivit ministerului, poliția poate folosi tehnologia radio pentru a determina dacă există vreo anomalie într-un camion fără a fi nevoie să oprească vehiculul.
Datele de bază citite de la distanță sunt destinate să ofere ofițerilordepoliție informații dacă au fost respectați timpii de odihnă sau dacă cardul tahograf al șoferului este invalid. Dacă totul este în regulă, camionul continuă să circule fără oprire. Dacă dispozitivul detectează nereguli în tahograf, ofițerii opresc camionul și fac verificări specifice. Datele vor fi stocate numai pe durata controlului.

Șeful inspecției poliției rutiere Görlitz, Frank Wobst, a declarat că noua tehnologie va contribui în mod major la creșterea siguranței traficului. „Datorită acestui fapt, noi, ca poliție rutieră, putem lucra mai precis și cu succes", a spus Wobst.

Numărul camioanelor s-a dublat
Ministrul saxon de interne, Roland Wöller, speră la controale mai eficiente și obiective cu sistemul DSRC. Potrivit ministerului, numărul camioanelor de pe autostrăzi din zona Departamentului de Poliție Görlitz s-a dublat de la 5.693 pe zi în 2010 la 10.820 pe zi în 2020. Introducerea noului sistem de control este o „contribuție la mai multă siguranță pe drumuri”, a declarat Wöller.

 

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.