VIDEO. Ungaria. Momentul când unui șofer profesionist îi explodează o anvelopă și camionul scapă de sub control Recomandat

VIDEO. Ungaria. Momentul când unui șofer profesionist îi explodează o anvelopă și camionul scapă de sub control

Au devenite virale imaginile în care se vede cum un camion condus de un șofer profesionist rupe bariera dublă de pe mijlocul unei autostrăzi maghiare, după ce i-a explodat o anvelopă.

Ministerul Tehnologiei și Industriei din Ungaria a explicat într-o postare pe Facebook ce se întâmplă când un camion circulă cu o anvelopă uzată, scrie portalul maghiar de știri Index.

Un camion a spart două bariere de pe mijlocul autostrăzii și a ajuns în șanțul de pe celălalt sens pe M3, pe 3 august, după ce cauciucul stânga față de pe capul tractor a explodat, în mers. Magyar Közút Nonprofit Zrt a postat înregistrarea video a oribilului accident pe pagina sa de Instagram. Din fericire, accidentul s-a produs într-o porțiune de autostradă și la o oră cu trafic redus, astfel că nu au existat nici victime și nici alte pagube materiale decât cele la balustrada autostrăzii și la camion.

Ministerul Tehnologiei și Industriei a explicat de ce s-a produs accidentul, folosind ca exemplu un șofer profesionist român. La sfârșitul lunii iulie, angajații Direcției Control Circulație Rutieră a Ministerului au împiedicat un camion românesc să circule, având o defeciune similară celei care a provocat accidentul de pe 3 august. Camionul de mare tonaj a fost oprit la punctul de trecere a frontierei din Ártánd și examinat, ceea ce a scos la iveală că una dintre roțile din stânga capului tractor era uzată într-o asemenea măsură, încât cadrul din material era vizibil pe toată banda de rulare a anvelopei.

Camionul a putut merge mai departe doar după ce șoferul a schimbat roata a plătit o amendă la fața locului de 300.000 forinți (aproximativ 765 de euro), proporțională cu riscul grav pentru siguranța traficului.

„Cu siguranță, aceste înregistrări nu au nevoie de un argument mai convingător că nimeni nu ar trebui să iasă pe drum cu cauciucuri deteriorate sau uzate. Se așteaptă și mai mult prudență din partea șoferilor profesioniști, care conduc vehicule mari.”, se mai arată în postarea citată.


schmitz ecoflex video


schmitz gotha video

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.