VIDEO. Un șofer profesionist munceşte și locuiește de 30 de ani în camionul său Recomandat

VIDEO. Un șofer profesionist munceşte și locuiește de 30 de ani în camionul său

Pentru Joe, un șofer profesionist american, camionul îi este şi casa, şi biroul, şi maşina.

Munceşte de 30 de ani ca şofer de camion şi are acum 53 de ani. A avut la un moment dat o flotă de 5 camioane, proprii, pe care le gestiona, dar a renunţat şi a rămas la camionul său şi la o activitate individuală.
Şoferul profesionist şi-a prezentat pe o rețea socială camionul. E un Kenworth W900, unul dintre legendarele camioane americane, care se produce de 4 decenii încoace. Motorul de şcoală veche de sub capota acestui camion produce cam 735 CP, aşa că e unul care trage cu poftă la dealuri. Modelul acesta este fabricat în 2005 şi nu e primul camion al proprietarului, dar cu siguranţă e cel mai îndrăgit.
Camionul are un compartiment mare în spate, conceput pentru a fi un apartament pe roţi. Există un pat retractabil, o bucătărie, un televizor cu antenă prin satelit, un generator separat, un duş, etc. Astăzi toate aceste elemente arată relativ simplu, în raport cu unele camioane luxoase ale zilelor noastre, dar Joe spune că nu are așteptări prea mari de la viaţă, fiind un om simplu, de şcoală veche, care preţuieşte această muncă şi ceea ce e important în viaţă.
Joe este nemulțumit despre cum s-au schimbat relaţiile dintre şoferii de camioane în ultimii ani. Cândva, cum spune el, aceşti şoferi se ajutau reciproc întotdeauna, indiferenţa şi refuzul fiind de neconceput. Astăzi nu mai există această colegialitate de aur între şoferi. Cine are ghinionul unei defecţiuni este nevoit să aştepte intervenţia unor servicii speciale, pentru că toţi s-au dezobişnuit să se mai ajute între ei.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.