VIDEO. Un șofer de camion a șicanat în trafic un alt camion pentru a nu-l lăsa să depășească Recomandat

VIDEO. Un șofer de camion a șicanat în trafic un alt camion pentru a nu-l lăsa să depășească

Nu e de ajuns că, din cauza lucrărilor, traficul pe şoseaua de Centură a Oradiei este îngreunat zi de zi. Un cititor a semnalat BIHOREANULUI că un şofer de TIR a obturat dinadins circulaţia, vineri după-amiază, pentru a şicana un camion căruia nu i-a dat voie să treacă.

"Scene de groază azi pe Centură: un TIR a ţinut pe loc circulaţia rutieră, după ce a mers mai bine de 1 kilometru cu viteză redusă pe mijlocul drumului, pentru a nu permite unui camion să îl depăşească", a explicat martorul, care a trimis ziarului şi imagini.

Potrivit acestuia, scena s-a petrecut vineri, în jurul orei 16.30. Nu se cunosc detalii privind cele întâmplate şi nici câte maşini au fost ţinute în loc de "aventură", însă pare că la mijloc a fost vorba de o şicanare.

Din imagini se vede cum, chiar la coborârea de pe pasajul suprateran din zona Auchan, un camion încearcă să depăşească autotrenul în cauză, pe banda a doua, însă şoferul de TIR nu îl lasă, trecând peste axul ce desparte cele două benzi.

La un moment dat, şoferul camionului şicanat se dă jos din maşină aranjându-şi oglinzile mai aproape de vehicul, în speranţa că va reuşi să se strecoare pe lângă mastodont, iar după o vreme chiar reuşeşte.

Totuşi, chiar şi după această ispravă, şoferul de TIR nu s-a dat mult la o parte, rămânând încadrat greşit, astfel că şi alte maşini de mare tonaj au avut dificultăţi reale în a trece de el în condiţii de siguranţă. 

Rămâne de văzut dacă şoferul va putea fi tras la răspundere în vreun fel pentru gestul său, dat fiind că şicanele în trafic nu sunt prevăzute ca fiind infracţiuni ori contravenţii în Codul Rutier.

 

UPDATE: Pro şi contra

După apariţia acestei ştiri, un alt orădean a transmis BIHOREANULUI că a fost protagonistul unui incident asemănător, în cursul zilei de joi.

"Am fost în situaţia în care un şofer de TIR cu intenţii criminale a dat ieri, 25.02.2021, intenţionat peste maşina mea în sensul giratoriu de la Tiger Amira! Bloca traficul pe centură cu 3 kilometri înainte de şantierul cu pasajul de la Piaţa 100, spre Auchan. Motiva aşa: «Ca să nu se bage toţi fraierii în faţă». L-am atenţionat, m-a urmărit şi în sens pur şi simplu a trecut cu TIR-ul pe banda mea, lovindu-mi maşina!", a scris Andreas Muntean.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.