VIDEO. Un mare campion italian, în stare gravă după ce s-a izbit de un camion

VIDEO. Un mare campion italian, în stare gravă după ce s-a izbit de un camion

Pilotul italian dublu campion de IndyCar, în 1997 și 1998, și campionul mondial și paralimpic la handbike, Allesandro Zanardi a suferit un grav accident în cursa ''Obiettivo Tricolore'', rezervată sportivilor paralimpici din Italia, și se află în stare gravă la spitalul din Siena

 

Agenţia italiană ANSA a relatat că Zanardi a fost lovit de un camion pe autostradă în apropiere de Pienza, la sud-est de Siena. Din primele informații, atletul ar fi intrat pe contrasens cu bicicleta sa specială la coborârea unui deal, iar șoferul camionului nu a reușit să-l evite.

Spitalul Santa Maria alle Scotte a precizat că Zanardi (53 de ani) a fost adus la Siena cu o ambulanţă aeriană, vineri, 19 iunie, în jurul orei locale 18:00 (19:00, ora României), fiind nevoie să fie supus unei intervenţii chirurgicale delicate la cap. Conform managerului echipei naționale paralimpice de ciclism a Italiei, Zanardi era conştient la sosirea sa la spital. Deocamdată, nu există alte informații despre starea sa de sănătate.

Zanardi a primit numeroase mesaje de încurajare în spaţiul virtual, inclusiv de la premierul italian Giuseppe Conte care a scris: ''Nu ai renunţat niciodată şi cu forţa ta extraordinară ai depăşit mii de dificultăţi. Hai Alex Zanardi, nu te da bătut. Toată Italia luptă cu tine''.

Şi fostul mare pilot american Mario Andretti şi-a exprimat îngrijorarea faţă de soarta lui Zanardi în reţeaua de socializare amintită: ''Sunt neliniştit şi mă tem pentru Alex Zanardi, îmi ţin respiraţia. Sunt fanul lui, sunt prietenul lui. Faceţi ce fac şi eu, mă rog pentru acest om minunat''.

Zanardi este un fenomen

La 35 de ani, Allesandro Zanardi și-a pierdut picioarele pe circuit. Alții poate și-ar fi văzut viața terminată, ar fi căzut în depresie și s-ar fi resemnat într-un cărucior cu rotile. Nu și el, însă.

Cu un psihic de fier și o voință de oțel, dublul campion de IndyCar, în 1997 și 1998, a revenit pe circuit în 2003, la doar doi ani de la teribilul accident de la Lausitzring, în Campionatul European de Turisme (ETCC), și a început și o nouă carieră de succes în sporturile paralimpice.

Vrăjit de adrenalina vitezei și alimentat de zgomotul motoarelor, italianul a obținut patru victorii în Campionatul Mondial de Turisme (WTCC), între 2005 și 2009, participând la peste o sută de curse.

În 2015, a scris istorie în Cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps, alături de Timo Glock și Brunp Spengler, cu un BMW Z4 GT3. Și, în 2016, și-a adjudecat o victorie în etapa finală a Campionatului GT din Italia. Suficient? Nu. Hrănit de forța curselor, din 2012, Zanardi a devenit un atlet complet. La Jocurile Paralimpice de la Londra 2012 a obținut două medalii de aur și o medalie de argint.

La Campionatul Mondial de Paraciclism 2013 a luat trei medalii de aur. Iar, între 2014 și 2018, a mai strâns nouă medalii de aur, fiind campion mondial şi paralimpic la handbike.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.