VIDEO. Sute de români - șoferi de camion, dar și pasagerii unor autocare -, blocați în UK Recomandat

VIDEO. Sute de români - șoferi de camion, dar și pasagerii unor autocare -, blocați în UK

Sute de români – șoferi de TIR, dar și pasagerii unor autocare și microbuze care se îndreptau spre autocare – sunt blocați în Marea Britanie după ce majoritatea statelor europene au închis practic granițele din cauza noii tulpini, potrivit asociației Voluntari în Europa.

”Situația șoferilor aflați în acest moment pe teritoriul UK este complicată și va deveni dificilă în scurt timp. Asociația civică VOLUNTARI ÎN EUROPA încă de aseară a mobilizat toți voluntarii din Anglia pentru a putea ajuta șoferii blocați cu apă și alimente. Facem un apel pe aceasta cale către toți șoferii să nu încerce să ajungă la feribot sau tren spre Franța deoarece riscă să rămână blocați pe autostrada. Circulația rutieră către Franța este închisă de la Londra”, arată asociația într-o postare pe Facebook.

Situația este critică mai ales din cauza decizie Franței de a nu permite nici măcar coridoare speciale pentru transportul de mărfuri. Mai mult, nici șoferii francezi nu sunt lăsați să treacă din Marea Britanie în Franța.

 

Adriana Mureșan, fondatoarea Asociației Voluntari în Europa declarat pentru Digi24 că printre românii blocați se numără și copii, bătrâni și femei însărcinate.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.