VIDEO. Șofer român de camion, prins în alunecarea de teren care a surpat o autostradă în Suedia Recomandat

VIDEO. Șofer român de camion, prins în alunecarea de teren care a surpat o autostradă în Suedia

Un șofer profesionist român a fost prins într-o alunecare de teren care a provocat, sâmbătă, 23 septembrie, surparea unei părţi din autostrada E6, la Stenungsund, în apropiere de Göteborg, sud-vestul Suediei.

Mai multe autovehicule s-au răsturnat şi 3 persoane au fost rănite, au anunţat serviciile de urgenţă şi poliţia, transmit agenția France Presse și publicațiile Aftobladet și Dagens Nyheter.

Mihail Romanescu, un șofer de origine română, a fost prins în incident, dar a scăpat teafăr.

„Alunecarea de teren a acoperit o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pe 150 de metri, afectând aproximativ 10 vehicule, o zonă forestieră şi o zonă comercială, inclusiv o benzinărie şi un fast-food”, a declarat, inițial, Daniel Lyckelid, şeful serviciilor de urgenţă din regiunea Göteborg, într-un comunicat.

Ulterior, salvatorii au revenit și au precizat că fractura are o dimensiune mult mai mare: 500 pe 300 de metri și o adâncime maximă de 20 de metri.

„Mai multe persoane au fost ajutate să iasă din vehiculele lor în zona alunecării de teren cu ajutorul pompierilor şi al elicopterelor”, au precizat serviciile de urgenţă. 3 persoane au fost transportate la spital cu „răni minore”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, August Brandt.

Potrivit imaginilor difuzate de presa locală, o breşă mare se întinde pe autostradă, cu mai multe camioane avariate şi înclinate, în timp ce un autobuz a dispărut practic în groapă. Parcarea unei benzinării şi cea a unui restaurant fast-food au fost crăpate.

Alunecarea de teren s-a produs cu puţin timp înainte de ora 2.00, într-o zonă afectată de ploi abundente în ultimele zile.

Mihail Romanescu dormea ​​în camionul său la benzinăria din zona surpării și s-a trezit când pământul a luat-o la vale.

„Camionul meu a început să tremure, apoi am văzut că drumul pur și simplu se crapă”, a declarat șoferul de camion de origine română.

„Singurul meu gând a fost să fug. Sunt fericit că am scăpat nevătămat”, a declarat el, în presa suedeză.

Riscul unor noi alunecări de teren nu poate fi exclus în acest moment, potrivit serviciilor de urgenţă Traficul pe cei 20 de kilometri dintre Stenungsund și Ljungskile este deviat, iar evaluarea este că va trece mult timp până când drumul va fi din nou utilizabil.


VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.