VIDEO Șofer de camion, prins fără card tahograf, mituiește un polițist cu 1.000 lei

VIDEO Șofer de camion, prins fără card tahograf, mituiește un polițist cu 1.000 lei

Un șofer de camion a fost prins de poliție mergând fără card în tahograf. Știind că amenda e mare, până la 6.000 de lei, șoferul a încercat să dea spagă 1.000 de lei agentului. Polițistul a refuzat și a și înregistrat video.

Incindentul a avut loc în 20 octombrie.

Un șofer român profesionist a fost filmat în timp ce încerca să mituiască un echipaj de poliție din cadrul IPJ Brașov, după ce a fost prins fără card în tahograf.

Imaginile au fost publicate de către Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), o structură ce are printre atribuții și desfășurarea de activităţi specializate de prevenire a faptelor de corupţie în rândul personalului MAI, și au devenit virale.

Dialogul dintre șoferul prins fără card în tahograf și polițist: „Agent: Haideți, porniți și veniți după noi, da? (...) Șofer: Uitați aici 1.000 de lei, vă rog din tot sufletul... (...) Agent: Nu merge cu miile de lei, primiți sancțiune maximă 6.000 de lei (...) Șofer: Vă rog frumos... (...) Agent: Nu mă interesează!”.

"La data de 17.10.2022, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Brașov, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au procedat la prinderea în flagrant a unei persoane în vârstă de 52 de ani din municipiul Sibiu, după ce a oferit o sumă de bani unui agent de poliție pentru a nu lua măsurile legale ce se impun privind sancționarea sa.

În fapt, în aceeași zi, în jurul orelor 02.50, un agent de poliție din cadrul Poliției Municipiului Codlea - Compartimentul Poliție Rutieră, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic, pe raza localității Codlea, un conducător al unei autoutilitare, iar după verificarea legalității documentelor și a transportului a constatat că în tahograf nu se regăsea cardul pentru înregistrarea timpilor de odihnă/condus, ocazie cu care i-a adus la cunoștință că urmează să fie sancționat contravențional.

Conducătorul auto i-a oferit agentului de poliție suma de 1.000 de lei pentru a-l determina astfel să nu constate contravenția.

Agentul de poliție a refuzat categoric propunerea și a anunțat șeful ierarhic care a apelat Call Center-ul Anticorupție 0800.806.806 pentru a sesiza infracțiunea de corupție.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită", a transmis DGA.



CAMION FEST OCTOMBRIE 2022


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII E06

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.