VIDEO Șofer de camion, achitat după ce a fost implicat într-un accident în care a murit o femeie Recomandat

VIDEO Șofer de camion, achitat după ce a fost implicat într-un accident în care a murit o femeie

Magistrații ieșeni l-au achitat pe un șofer de TIR, pentru producerea unui accident rutier soldat cu decesul unei vârstnice. Șoferul a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, însă fapta nu este prevăzută de legea penală, conform poziției judecătorilor. Decizia nu este definită, procurorii și rudele victimei atacând decizia în instanță.

Un șofer de TIR pe nume Ionuț Mihăilă a fost achitat de judecătorii ieșeni, în urma trimiterii sale în judecată pentru ucidere din culpă. Bărbatul a fost implicat într-un accident grav, în urma căruia o femeie care traversa strada pe trecerea de pietoni, pe culoare verde, a murit.

Evenimentul a avut loc pe data de 26 mai 2017, în zona Billa – Gara Iași, iar procesul inculpatului a început pe 30 iunie 2020.

„Instanța îl achită pe inculpatul Ionuț Mănăilă, trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă, pe motiv că fapta nu este prevăzută de legea penală. Lasă nesoluționate acțiunile civile”, susțin magistrații.

Decizia nu este definitivă astfel încât procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, dar și familia victimei au atacat decizia magistraților.

Cum s-a produs tragicul accident
Ionuț Mihăilă, un șofer de TIR în vârstă de 39 de ani, circula în zona Billa – Gara Iași, pe culoarea verde a semaforului. În același timp, pe trecerea de pietoni din zona amintită trecea o vârstnică de 89 de ani – și ea, tot pe culoarea verde a semaforului. Cu toate acestea, în timp ce femeia se afla pe mijlocul trecerii de pietoni, semaforul a indicat culoarea roșie.

Șoferul TIR-ului nu a remarcat-o pe femeie și a acroșat-o, provocându-i răni extrem de grave. „Am fost solicitați printr-un apel la 112 efectuat la ora 13:23 să intervenim la un accident rutier produs în zona Billa – Gară, soldat cu o victimă.

A fost dirijat imediat un echipaj medical de urgență tip C2, care, la locul solicitării, a găsit o femeie în vârstă de 89 de ani, care prezenta un traumatism cranio-cerebral, un hematom frontal, o amputație de membru inferior drept și o fractură deschisă la membrul inferior stâng.

Victima a decedat a doua zi
După acordarea asistenței medicale de urgență, pacienta a fost preluată, în vederea transportării către Secția UPU a Spitalului «Sfântul Spiridon», din Iași. În timpul transportului, aceasta a făcut un stop cardio-respirator, moment în care cadrele medicale de pe ambulanță au început manevrele de resuscitare. După 3 minute, femeia și-a reluat funcțiile vitale.

De asemenea, la 10 minute după ce a fost internată la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, pacienta a mai suferit un stop cardio-respirator, la care a răspuns pozitiv în urma resuscitărilor”, declara atunci Nicolai Pralea, purtătorul de cuvânt al SAJ Iași.

Din cauza rănilor grave pe care le-a suferit, femeia a decedat, din păcate, următoarea zi.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au decis trimiterea în judecată a șoferului de TIR, pentru ucidere din culpă, însă magistrații au decis că acesta nu este vinovat pentru accident, conform bzi.ro.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.