VIDEO: Franța. Șofer profesionist român, arestat după un accident cu un mort și 9 răniți Recomandat

VIDEO: Franța. Șofer profesionist român, arestat după un accident cu un mort și 9 răniți

Un șofer profesionist român a provocat un accident rutier grav în Franța, pe A8, spre Aix-en-Provence, între ieșirile Mandelieu (nr. 40) și Les Adrets (nr. 39).

Potrivit France Bleu, accidentul s-a produs în jurul orei 13.50 și în el au fost implicate două camioane și patru autoturisme.

accident franta

 

O femeie de 68 de ani a murit, o tânără de 18 ani și un tânăr de 20 de ani au fost extrem de grav răniți, iar alte 8 persoane, între care și o fetiță de 8 ani, au suferit răni grave. Accidentul a provocat un uriaș blocaj de trafic spre și dinspre Italia și un incendiu de vegetație pe marginea autostrăzii, fiind nevoie de intervenția a două avioane cu apă pentru a stinge flăcările, alături de 40 de pompieri.
Procurorul din Grasse a anunțat, la 5 ore după accident, că în camionul care a provocat carnajul erau 24 de tone de țiglă. Una dintre anvelope a explodat, provocând accidentul. Șoferul camionului, de naționalitate română, se află în custodia poliției. Rezultatele testelor pentru consumul de droguri și alcool nu sunt încă cunoscute. Camerele de supraveghere de pe autostradă au surprins nenorocirea.
După ce anvelopa a explodat, camionul a trecut prin spațiul verde de pe mijlocul autostrăzii, a spart parapeții metalici și a intrat pe contrasens, unde a lovit un alt autotren și 4 autoturisme, s-a oprit în șanțul de pe marginea, pe celălalt sens, iar apoi a luat foc.
Flăcările au cuprins vegetația de pe marginea șoselei și s-au răspândit rapid pe o suprafață de 4 hectare. Două ore și jumătate a durat până când incendiul a fost sub control.
Traficul a fost reluat pe câte o bandă în fiecare direcție de mers după 6 ore. Jandarmeria a anunțat că în cadrul anchetei se va verifica inclusiv tahograful de pe camionul românului, pentru a se stabili ce viteză avea în momentul accidentului și dacă a respectat timpii de conducere și de odihnă.

accident franta 2

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.