VIDEO Cum se lucrează pe Centura Comarnic? Primele grinzi, montate!

VIDEO Cum se lucrează pe Centura Comarnic? Primele grinzi, montate!

Constructorul Centurii Comarnic a montat primele grinzi la pasajul peste râul Prahova și calea ferată București - Brașov, potrivit unor imagini postate de pasionații de infrastructură. Noul pasaj va avea o lungime totală de 1.493 de metri.

„Astăzi am marcat un moment important în construcția pasajului superior de pe centura Comarnic, care va traversa râul Prahova și calea ferată Ploiești – Brașov! Primele grinzi au fost montate, un pas esențial în progresul acestui proiect de infrastructură de anvergură”, transmite autorul imaginilor postate marți pe forumul PeUndeMerg.ro al Asociației Pro Infrastructură (API).
În ianuarie 2024, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a emis autorizație de construire pentru lucrări la Centura Comarnic. Solicitantul autorizației este Consiliul Județean Prahova.

Valoarea lucrărilor autorizate, fără TVA: 121,11 milioane de lei, reprezentând valoarea lucrărilor declarate de solicitant, înscrisă în cererea de autorizare și in devizul general, potrivit documentului emis cu data de 17 ianuarie.

Centura va ocoli oraşul Comarnic şi DN 1 prin vest, va avea o lungime de aproape 6 km şi două benzi de circulaţie.

În cadrul proiectului, vor fi construite trei poduri noi şi va fi dublat podul peste râul Prahova de pe DJ 101R. În acelaşi timp, se va construi un pasaj peste râul Prahova şi calea ferată Ploieşti – Braşov.

La intersecţiile cu DN 1, sunt prevăzute sensuri giratorii dimensionate, astfel încât să preia traficul actual care va proveni de pe centura Comarnic şi din oraşul Comarnic. Centura Comarnic va servi ca drum de descărcare a viitoarei autostrăzi.

Termenul de finalizare a lucrărilor era iniațial noiembrie 2024, după cum anunța anul trecut CJ Prahova.
Contractul de proiectare şi execuţie a Centurii Comarnic a fost semnat în mai 2023. Licitaţia pentru acest obiectiv de investiţii a fost câştigată de asocierea Frasinul SRL (lider) – SC Artehnis SRL, la valoarea de 236,74 milioane de lei fără TVA.

Pasajul face parte din varianta ocolitoare Comarnic și include un pod pentru fiecare sens de circulație, fiecare având trei deschideri majore de 55+70+55 metri pentru traversarea căii ferate, cu structură mixtă oțel-beton. Podul supratraversează magistrala 300 de cale ferată dublă la km 112+890, un drum local la km 113+830, și include o pasarelă pietonală peste râul Prahova în zona Comarnic.

Proiectul prevede un total de 32 de deschideri suplimentare de 41 de metri, construite cu grinzi prefabricate precomprimate, iar întreaga lungime a podului este de 1493 de metri între culee, potrivit autorului imaginilor.

„Finalizarea centurii Comarnic va contribui la fluidizarea traficului din zonă, reducând aglomerația și timpul petrecut în trafic pentru localnici și turiști. De asemenea, această lucrare va ajuta la protejarea mediului prin reducerea poluării și va impulsiona dezvoltarea economică a regiunii, facilitând transportul pe axa Ploiești – Brașov”, mai scrie autorul imaginilor. economica.net


SCHMITZ OKTOBERFEST 2024


GEORGE NIȚĂ STAREA TRANSPORTURILOR
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.