VIDEO Camion, spulberat de tren. Șoferul e în stare gravă

VIDEO Camion, spulberat de tren. Șoferul e în stare gravă

La ora 11.40, un accident grav în care a fost implicat un tren a avut loc la o trecere la nivel de pe Oude Heirweg în Koolskamp (Ardooie).

Trenul a intrat în coliziune cu un camion și a deraiat. Camionagiul se află în pericol de moarte. Cincisprezece pasageri din tren au suferit răni ușoare. Mecanicul trenului este practic nevătămat. Pagubele materiale sunt uriașe. Va mai dura câteva zile până când traficul feroviar va fi din nou posibil pe linia dintre Lichtervelde și Roeselare. Remarcabil: pe 20 decembrie anul trecut, la aceeași trecere la nivel, s-a produs un accident identic.

Mecanicul trenului a văzut că ciocnirea cu camionul era inevitabilă, a tras frâna de urgență și a fugit în spate. Camionagiul este în pericol de moarte. Bărbatul a trebuit să fie eliberat de pompieri din ceea ce a mai rămas din cabina sa.

"A fost o lovitură imensă. A fost ca un bombardament. Trenul s-a oprit câteva sute de metri mai târziu și toți pasagerii au fost catapultați de pe bănci. A izbucnit și un incendiu. Nu cred că există răniți, dar sunt îngrijorat pentru mecanicul de tren", a declarat pasagerul Johan Dockx din Alveringem.

Luminile roșii erau deja aprinse

Un bărbat aflat într-o dubă circula în aceeași direcție cu camionul care a fost surprins de tren. "A fost deosebit de ciudat", spune bărbatul. "Luminile roșii de la trecerea la nivel erau aprinse. Camionul a mers oricum mai departe, dar a avut probleme când barierele au căzut. Bănuiesc că trebuie să se fi panicat, pentru că atunci când ajungi într-o astfel de situație, ar trebui să fie posibil ca un camion să treacă oricum și să îndoaie cel puțin bariera. Dar camionul a rămas pe loc, șoferul nici măcar nu a coborât."

Sursa și video AICI

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.