VIDEO Camion, lovit de tren după ce șoferul a ignorat semnalele de avertizare Recomandat

VIDEO Camion, lovit de tren după ce șoferul a ignorat semnalele de avertizare

Trei trenuri de călători înregistrează întârzieri, vineri, după ce şoferul unui camion a ignorat faptul că bariera de la Petricani se lăsa pentru că urma să treacă un tren şi a rupt braţul acesteia. În imaginile postate pe reţelele de socializare de către CFR Infrastructură se vede cum mai mulţi şoferi forţează trecerea peste calea ferată de la Petricani, oficialii CFR precizând că zilnic zeci de şoferi au un astfel de comportament, relatează News.ro.

„Zeci de şoferi încalcă zilnic, în mod conştient, regulile de circulaţie şi semnalizarea de la trecerile la nivel cu calea ferată! O astfel de dovadă a inconştienţei, de care dau dovadă participanţii la traficul rutier, a fost surprinsă astăzi, la trecerea la nivel situată pe intervalul de staţii Bucureşti Băneasa – Pantelimon, km 11+076, în zona Petricani, în jurul orei 10.38! Conducătorul TIR-ului ignoră culoare roşie şi loveşte braţul barierei, provocând automat nefuncţionarea corespunzătoare a barierelor de la trecerea la nivel!”, informează CFR Infrastructură vineri, pe Facebook.

Potrivit oficialilor companiei, trei trenuri de călători au înregistrat deja întârzieri în urma incidentului, fiind vorba despre garniturile: IR 1928, IR 11683, IR 1582.

Imaginile postate de compania feroviară arată cum, înainte de trecerea camionului care a rupt bariera, şi alţi şoferi au trecut peste liniile ferate deşi luminile roşii care anunţă că urmează coborârea barierelor şi care obligă conducătorii auto să oprească erau deja aprinse.

CFR precizează că a transmis Poliţiei imaginile, pentru identificarea conducătorilor care au ignorat semnalizarea la trecerea la nivel, dar şi a conducătorului auto care a talonat bariera, producând „un real pericol pentru siguranţa traficului rutier şi feroviar”.

 

Despre noi

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.